Lynvingen til dekket bord

MASPALOMAS (Dagbladet): Han har sju minutter U21-fotball i beina, en prislapp på 12 millioner i forventningspressposen og en ryktelønn som har fått Sørlandet til å gå av skaftet. Morten Knutsen (22), som i morgen kveld «arver» Minis venstrekant mot Duisburg, kan bli en åpenbaring for Rosenborg.

- Se hvor kjapp han er! Morten er veldig spennende, sier Nils Arne Eggen.

- Han gir oss en dimensjon til, sier Rune Bratseth.

- Jeg tror nok vi har kjøpt riktig mann, ja, sier administrerende direktør Nils Skutle.

Og:

Det du har lest nå er bare en liten del av superlativene.

Oppklaring

For å dempe kjøret mot gutten ba Rune Bratseth om et par setningers stillhet før gårsdagens trening. Han mente det var viktig - for Morten Knutsens skyld - at det ble gjort en medieoppklaring i forhold til lønn og kontraktslengde.

- Morten Knutsen tjener ikke 1,5 millioner kroner i grunnlønn. Det er topplønn i Rosenborg, og det er han ikke i nærheten av. Og så har han skrevet femårskontrakt og ikke bare for ett år, slik lokalavisa hans skriver. Bare så det er sagt. Sa Bratseth.

Bergdølmo leder etter 18 hull
Bergdølmo leder etter 18 hull Vis mer

- Det eneste jeg har sagt, er at jeg tjener bedre enn i Start, og er veldig fornøyd med avtalen. Men det blir vel slik når du plutselig er blitt Norges nest dyreste spiller, sier Knutsen til Dagbladet.

Problemløseren

Og Morten Knutsen vet hvorfor han koster mykje pæng. Han er nemlig noe så sjeldent som en venstrebeint venstrekant.

- Venstrekanter er et kjempeproblem i Norge. Det er nok derfor jeg ble så dyr.

Rosenborg har så langt betalt Start seks millioner kroner. Etter hvert som fartstida i RBK baller på seg, vil det bli utbetalt tre ganger to millioner kroner til. Og den dagen Start har fått alt, er Morten Knutsen fullblods Tippeliga-spiller. Og sannsynligvis erfaren landslagspiller.

- Jeg tenker ikke på det, sier 22-åringen til Dagbladet. - Det eneste som betyr noe nå, er å få spilletid i Rosenborg. Og jeg hadde ikke gått hit hvis jeg trodde det ble benken.

- Jeg ser på dette som en veldig god sjanse til å komme videre.

Alt er lett i RBK

Hvis Morten Knutsen blir den spilleren RBK-ledelsen nærmest er overbevist om at de har kjøpt, kommer Rosenborg videre også. Eller tilbake der venstrekanten en gang var - da Mini var like gjennombruddsvillig som kåt på å få ballen i beina.

- Jeg føler at jeg kommer til dekket bord, sier Knutsen.

- Alt virker så lett og gjennomtenkt i Rosenborg. Og fordi jeg nå kan konsentrere meg om å spille framme på banen - og ikke gå bakover, slik jeg gjorde i Start - blir det lettere å stikke i bakrom.

Rett på laget

Nils Arne Eggen har ennå ikke tatt ut laget som møter tyske Duisburg i Maspalomas-turneringens åpningskamp tirsdag kveld. Men - Morten Knutsen spiller. For i løpet av bare få treninger, har Eggen sett det han og klubben var villige til å bla opp 12 millioner for:

En venstrebeint venstrekant med stor fart.