Lynvingene skal løpe fra tyskerne

ULM: De to lynvingene Dagny Mellgren (23) og Linda Ørmen (24) blir nøkkelspillere i dagens EM-semifinale mot Tyskland. - Skal vi slå tyskerne, må vi løpe fra dem, sier landslagstrener Åge Steen.

- Begge er veldig kjappe, flinke til å utfordre motstanderne og dra seg forbi ute på kantene, sier Steen til Dagbladet.

Mellgren (Boston Breakers) og Ørmen (Kolbotn) er også flinke én mot én offensivt, og til å stikke i bakrommet på flikker fra Ragnhild Gulbrandsen. En annen fellesnevner, er at begge har til gode å score mot tyskerne.

- I Danmark-kampen (0- 1) ble jeg litt feig, og torde ikke utfordre nok. Nå har jeg bestemt meg for å våge mer, og trå til skikkelig fra start. Nå skal jeg forbi backen - uansett, sier USA-proff Dagny Mellgren.

Hun tror Norge vinner dagens moralske finale, men vil ikke tippe resultatet.

- Spiller vi på vårt beste, er vi bedre enn tyskerne. Nedturen mot Danmark har tent oss, og brakt vinnerviljen tilbake i laget. Nå skal vi ta ansvar og slåss for å gå til finalen, sier en revansjlysten Dagny Mellgren.

Tipper 2- 1

Linda Ørmen tipper 2- 1 til Norge, etter mål av Ragnhild Gulbrandsen og henne selv.

- Jobben i dag blir å stå på hardt defensivt, true bakrommet og tørre å utfordre med ball. Det er også viktig at vi holder humøret oppe og trives på banen. Mot danskene gnistret det aldri av oss. Det kommer det til å gjøre i dag. Spesielt i duellene, sier Linda Ørmen.

Dynamitt

Mens Dagny er fotballproff over dammen, jobber Linda på G-Sport på Vinterbrosenteret like ved Tusenfryd.

Raske til beins har de begge vært siden barneåra.

Dagny profitterte på hurtigheten også da hun spilte ving og back på håndballaget til Ålgård.

Linda var alltid best på 60-meteren under idrettsdagene på skolen i Råde. Mye trening har gjort henne nesten like rask med ball som uten.

- Sammen er vi dynamitt, sier de to lynvingene foran dagens storkamp i Ulm .

arne.thoresen@dagbladet.no

I TYSKLAND

NORSK DYNAMITT: </B>-Sammen er vi dynamitt, sier de to lynvingene Linda Ørmen og Dagny Melgren foran dagens moralske EM-finale mot Tyskland.