Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyon holder tilbake Carew-penger

- Bare trenering, mener Lørenskog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyon skylder fortsatt penger til John Carews moderklubb. Lørenskog har krav på 1,4 millioner kroner fra den franske toppklubben.

Carew spilte for Lyon fra 2005 til 2007 før han ble solgt til Aston Villa. Moderklubben Lørenskog har krav på fem prosent av overgangssummen i såkalte solidaritetsmidler.

- Vi har cirka 1,4 milioner utestående hos Lyon og får ingen begrunnelse. Dette er bare trenering, for klubben har betalt Rosenborg og Vålerenga. De er det tydeligvis viktig for Lyon å holde seg inne med, sier styreleder Rune Østerhaug til NA24.

Han har fått støtte fra Norges Fotballforbund (NFF) for å få pengene klubben har krav på, men uten at det har hjulpet.

- Vi har ikke så mye annet å gjøre enn å purre på FIFA, og det har vi nylig gjort i denne saken. Det er FIFA som har korrespondanse med de nasjonale forbundene og klubbene i disse sakene, sier Roger Ness i NFF.

Besiktas har tidligere skyldt Lørenskog penger i lang tid, men disse fikk klubben tidligere i år etter mye press. Det tyrkiske fotballforbundet la til slutt ut i overkant av 500.000 kroner.

Alle pengene som Lørenskog tjener på Carews overganger, går til anleggsbygging.

(NTB)

LEVERTE FOR LYON: John Carew gjorde tingene sine bra for Lyon fra 2005 til 2007 før han ble solgt til Aston Villa, men Lyon har ikke betalt Lørenskog det klubben har krav på. Foto: REUTERS/SCANPIX
LEVERTE FOR LYON: John Carew gjorde tingene sine bra for Lyon fra 2005 til 2007 før han ble solgt til Aston Villa, men Lyon har ikke betalt Lørenskog det klubben har krav på. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
image: Lyon holder tilbake Carew-penger
MODERKLUBBEN: Lørenskog har krav på fem prosent av overgangssummen Lyon fikk, i såkalte solidaritetsmidler. Her fra da Dagbladet kledde landslaget opp i gamleklubbens farger før sommeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!