- Lyon kan løpes i senk

Hassan El Fakiri (25) gikk fra balltreninga i Rosenborg til løpetreninga i Monaco - og inn på laget. I helga ble det 3- 1 over Lyon. Det kan Rosenborg også klare, tror Hassan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hassan spilte fra start da Monaco slo Lyon 3- 1 på bortebane. Det var Lyons første hjemmetap på 30 kamper - fire dager før de møter Rosenborg samme sted i Champions League.

- Utrolig gøy å være en del av et lag etter en sånn kamp. Det var helt perfekt for meg, sier Hassan til Dagbladet.

- Det har hjulpet meg mye at det er mye mer rein kondisjonstrening her enn i Rosenborg, sier han til Dagbladet.

For selv om Hassan betraktes som en utmerket ballbehandler i norsk målestokk, så er det kanskje løpskapasiteten som er hans fremste styrke. Og i Monaco blir slikt dyrket.

- I Rosenborg foregikk alt med ball. Her er det mye mer løping, mer rein kondisjonstrening. Det passer meg bra. Jeg føler jeg har fått vist meg fra min beste side etter at jeg kom ned hit igjen, sier Hassan.

  • Det mener tydeligvis også trener Didier Deschamps.

Utnytte overgangene

Han er naturligvis mest opptatt av seg selv og sin nye klubb i øyeblikket, men deler gjerne ut noen råd til Rosenborg - hvis de er interesserte.

- Jeg har ikke hørt noe fra dem. Men de hadde jo folk her i helga, og de er sikkert godt oppdaterte på Lyon, sier Hassan.

Råd nummer én fra Hassan er et gammelt og godt et:

- Rosenborg må være seg selv, sier han.

- Lyon har en del spillere som ikke er spesielt villige til å ta de tøffe løpene hjem. Det kan Rosenborg utnytte med raske overganger, utdyper Hassan.

Selvtillit

Han konkurrerer med et par andre meget dyktige spillere om den ene midtbaneplassen. Og han er slett ikke sikker på at han starter neste kamp, selv om det gikk utmerket i helga. Men viktigst: Hassan har spilt seg inne i trenerens bevissthet og han har demonstrert at han duger på det høyeste nivået. Og da kommer det viktigste av alt:

- Selvtillit, sier Hassan.

SUKSESS: Monaco har oppdaget kvalitetene til Hassan El Fakiri (t.v.). Lørdag spilte han fra start da Rosenborgs Champions League-motstander, Lyon, ble banket 3-1 i Lyon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer