SIKRET CHAMPIONS LEAGUE-PLASS: Michel Bastos virket å være mer opptatt av å gratulere pasningslegger Lisandro enn målscorer Miralem Pjanic, men viktigst var det at Lyon kunne glede seg over nok en sesong i Champions League. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PHILIPPE MERLE
SIKRET CHAMPIONS LEAGUE-PLASS: Michel Bastos virket å være mer opptatt av å gratulere pasningslegger Lisandro enn målscorer Miralem Pjanic, men viktigst var det at Lyon kunne glede seg over nok en sesong i Champions League. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / PHILIPPE MERLEVis mer

Lyon og Auxerre til Champions League

Lille snublet i serieavslutningen.

|||Lyon og Auxerre sikret de to ledige mesterligaplassene i den franske serieavslutningen i fotball lørdag.

Marseille var allerede seriemester og satte punktum med 2-0-seier over Grenoble. Nedrykksstriden var også avgjort, og spenningen dreide seg om fordeling av europacupplasser.

Lyon, Lille og Auxerre kjempet om to plasser i mesterligaen, og det var Lille som satt igjen med sorteper etter 1-2-tapet for Lorient.

Lyon sikret sin billett med 2-0-seier over nedrykksklare Le Mans, mens Auxerre vant 2-1 borte mot Sochaux takket være to mål av Cedric Hengbart, det siste i kampens siste minutt.

Vinnermålet løftet Auxerre forbi Lille på tabellen.

Lille og Montpellier er klare for europaligaen, sistnevnte etter å ha slått cupmester Paris Saint-Germain 3-1 på bortebane. Fjorårsmester Bordeaux tapte 3-4 for Lens og får ikke spille europacup til høsten.

Av de fire nordmennene i fransk serie var Thorstein Helstad den eneste som slapp til på banen lørdag. Han spilte de siste sju minuttene da Le Mans tok farvel med toppserien i Lyon.

Fredrik Strømstad var ubenyttet reserve, i likhet med Daniel Braaten (for Toulouse) og Alexander Tettey (for Rennes).

(NTB)