Lyon satser ungt mot Rosenborg

Har åtte 18-åringer i A-stallen.

• Direkte kl. 20.45: Lyon - Rosenborg

LYON (Dagbladet.no): Kveldens Champions League-kamp mellom Lyon og Rosenborg har ingen betydning for utfallet av gruppe F. Rosenborg blir uansett nummer tre og er klare for Uefa-cupen, mens Lyon er gruppevinnere.

Den franske seriemesteren kommer til å hvile flere sentrale spillere i dagens kamp.

Landslagsmålvakt Grégory Coupet står over, det samme gjør en av lagets to brasilianske midtstoppere - Cacapa.


Hviler midtbanetrio
Den hurtige midtbanespilleren Florent Malouda er skadet, mens hans kolleger på midten, Tiago og Juninho Pernambucano, blir hvilt.

Dette fortalte manager Gérard Houllier på gårsdagens pressekonferanse, og ga også beskjed om hvilke spillere han ønsker å bruke i stedet.

- De unge vil få sjansen. Vi vil at de skal få prøve seg på høyeste nivå, sier Houllier.

Hatem Ben Arfa (født 7.mars 1987) er trolig blant de unge som får sjansen. Angrepsspilleren har fire kamper i Champions League bak seg fra tidligere sesonger, og har spilt seks seriekamper i år. I tillegg har Lyon hele sju andre spillere født i 1987 i stallen.


Carew: - De imponerer
- Vi har mange lovende unggutter i stallen, som ikke er ferdig utviklet. Vi vil at de skal bli her i Lyon, og da må de få sjansen i sånne kamper, sier Houllier.

John Carew synes det er moro at sjefen lar ungguttene få sjansen.

- Kampen mot Rosenborg blir en fin erfaring for dem som får sjansen, og om jeg får spille, blir det en interessant erfaring for meg også. Ungguttene i klubben holder høyt nivå, sier Carew til Dagbladet.no.

- De imponerer både på trening og i kamp. Jeg tror Lyon er en god klubb for dem å utvikle seg i.


Toppscorer
Carew er blant toppscorerne i Champions League foran kveldens kamp, med fire mål på fem kamper. Bare Milans Andriy Schevchenko (6) og Barcelonas Ronaldinho (5) har flere scoringer.

- For å være helt erlig, så tenker jeg ikke på å bli toppscorer. Det viktigste for meg er at laget gjør det bra, sier John Carew.

• Din kommentar:
Undervurderer Lyon Rosenborg når de sparer stjernene?

BRUKER TALENTER MOT TRØNDERE: John Carew er imponert over etterveksten i Lyon.
GOD STEMNING: John Carew og Gerard Houllier møtte Dagbladet.no i går.