MATCHVINNER: Alexandre Lacazette (t.v.) feirer kampens eneste mål med lagkamerat Lisandro Lopez. Lyon har fortsatt en jobb igjen å gjøre mot overraskelseslaget APOEL Nikosia. Foto: Philippe Desmazes, AFP/Scanpix
MATCHVINNER: Alexandre Lacazette (t.v.) feirer kampens eneste mål med lagkamerat Lisandro Lopez. Lyon har fortsatt en jobb igjen å gjøre mot overraskelseslaget APOEL Nikosia. Foto: Philippe Desmazes, AFP/ScanpixVis mer

Lyon slo CL-overraskelsen APOEL

Men tar bare med seg 1-0-ledelse til Kypros.

APOEL Nikosia sto for innbitt motstand, men Alexandre Lacazette scoret målet som ga Lyon 1-0-seier og ett bein i mesterligaens kvartfinale.

APOEL er det første lag fra Kypros som har tatt seg til mesterligaens cupspill, og ansporet av 4000 kypriotiske tilhengere på tribunen forsvarte laget seg med nebb og klør.

Lyon hadde lært av feilene Zenit, Porto og Sjakhtar gjorde i gruppespillet. Laget spilte forsiktig for ikke å blotte seg for APOELS giftige kontringsfotball. Det gikk ut over angrepsspillet, men bidro til at laget holdt nullen for annen gang på de 12 siste kampene.

Ederson, Michel Bastos og Lisandro Lopez prøvde seg med skudd fra distanse for Lyon, men det var Lacazette som kom til de første virkelige sjansene. Først skjøt han over fra god posisjon, så tvang han keeper Dionisios Khiotis til en god redning.

Lyon holdt på å ta gjestene på senga nesten fra avspark i annen omgang. Ederson brøt gjennom og rundet Khiotis, men Paulo Jorge skled inn og sparket ballen unna før den krysset mållinjen.

I det 58. minutt var det ingen redning for APOEL. Lyon-kaptein Cris raidet og tok seg helt inn i feltet før han la ballen til side for Lacazette. Han vendte innover og knallet ballen i mål via en motspiller.

Khiotis berget APOEL fra et nytt baklengsmål da Bastos avsluttet rett etter, men så gikk luften ut av Lyon. Trener Remi Garde satte innpå playmaker Yoann Gourcuff og ba sine spillere om å holde på ballen for å nekte APOEL å slå tilbake.

Det holdt på å skje likevel. Gustavo Manduca fikk noe nær drømmetreff for gjestene, men en inntil da nesten arbeidsledig Hugo Lloris i Lyon-målet leverte en flott redning og slo ballen over.

Lyon har dermed overtaket før returkampen om tre uker, men APOEL-trener Ivan Jovanovic sa før kampen at alt han ønsket var at laget fortsatt skulle ha en sjanse etter kampen i Frankrike. Det har kypriotene så absolutt.

(NTB)