Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyon-spissene som ikke kan fordra hverandre

Karim Benzema og Hatem Ben Arfa er Lyons superduo mot United.

• Fire kamper direkte kl. 20.45: Champions League, minutt for minutt

(Dagbladet.no): De er to av verdens beste unge angripsspillere, Lyons Karim Benzema og Hatem Ben Arfa. Begge har A-landskamper for Frankrike.

Personlige ting

I kveld skal de score borte mot Manchester United, etter 1-1 for to uker siden. Franskmennene trenger enten seier eller uavgjort med minst ett mål for å avansere til kvartfinalen i Champions League.

Da må uvennskapet mellom de to 20-åringene legges til side, i hvert fall for 90 minutter. Lyon-trener Alan Perrin bekrefter at de to fransk-afrikanerne har problemer seg i mellom.

- Disse to spillerne har allerede bekreftet at de ikke er verdens beste venner. Det er en historie som er privat mellom dem. Jeg skal snakke med dem, men dette er personlige ting mellom menn. Det er deres eget privatliv, sier Perrin.

Lyon-sjefen er sikker på at uvennskapet ikke dras inn på banen.

- Det finnes ikke noe som kan hindre dem i å spille godt sammen i laget. Dette er ikke noe som påvirker lagånden vår før denne viktige kampen mot United, sier Perin.

IKKE PÅ TALEFOT: Karim Benzema (t.h) og Hatem Ben Arfa liker hverandre svært dårlig. I kveld er Lyon-avansement trolig avhengig av de to 20-åringene klarer å samarbeide. Foto: Scanpix/Reuters
IKKE PÅ TALEFOT: Karim Benzema (t.h) og Hatem Ben Arfa liker hverandre svært dårlig. I kveld er Lyon-avansement trolig avhengig av de to 20-åringene klarer å samarbeide. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Stokke: Spesielt fordi de er så unge

Det tror heller ikke Roar Stokke, TV3-kommentatoren er på plass i Manchester før kveldens kamp. Han har sett bitre fiender opptre som gode lagkamerater flere ganger.

- Det er spesielt, fordi de er så unge. Da er slikt vanskeligere å takle. Det er nå engang sånn at vi ikke velger våre kollegaer selv, og da blir det motsetninger mellom sterke personligheter. Det finnes folk som ikke blir venner, men bruker energien til lagets beste. sier Stokke til Dagbladet.no.

Stokke trekker fram Romas superduo Francesco Totti og Mancini, de går også dårlig sammen. Og det er godt kjent at også United på 90-tallet hadde sine egne kranglefanter på topp, i Andy Cole og Teddy Sheringham.

Mål ble det uansett.

- Det er nok en fordel hvis folk er vel forlikt, men dette er velkjent i mange fotballklubber som har historier med sterke personligheter, sier Stokke.

- Spillerne er så profesjonalle. Benzema har sagt selv at det ikke betyr noe på banen. Lyon betyr alt. Dette er to unge gutter som har fulgt hverandre hele veien, også med landslagsfotball og samme bakgrunn.

Går ikke ut sammen

image: Lyon-spissene som ikke kan fordra hverandre

Perrin bekreftet i går at han gjerne stiller med Ben Arfa og Benzema sammen på Old Trafford, på tross av at alle vet om krangelen dem i mellom.

- Ja, men de kommer ikke til å gå ut sammen etter kampen, sier Perrin.

Benzema scoret Lyons mål mot United i Frankrike, en fantastisk soloprestasjon hvor han skapte rom, vendte rett og banket ballen i hjørnet.

United-sjef Alex Ferguson, som har vært koblet til et kjøp av spissen, vet godt at spissen med 26 scoringer er Lyons største trussel på Old Trafford.

- Han er en sterk guttunge, han minner meg litt om Zidane, med tanke på både fysikk og fart. Han er en naturlig midtspiss, sier Ferguson.

United har en fantastisk hjemmestatistikk, med ni strake seirer på Old Trafford i Champions League. Én til og Juvenus\' elleve år gamle rekord blir tangert.

Venstreback Patrice Evra mener motstanderne blir redde når de skal besøke United.

- Vi skal ikke undervurdere den effekten. Det er et stort stadium, banen er brei og vi spiller med fart. Andre lag liker ikke dette. Det kan være hardt for dem å takle det. Den kalles «Drømmenes teater», men det er bare for United. Ikke for andre lag, sier Evra til The Times.

Lyon må fram

Stokke mener det handler om psykologi.

- Alle lag med store arenaer har en fenomenal statistikk hjemme i Champions League. United har 76-77 000 på Old Trafford og er veldig trygge der. De gir fra seg lite, og sånn føles det for mange lag som kommer dit. United er for konsentrerte og gode i sånne kamper hjemme, sier Stokke.

Uten at han tror det blir enkelt for vertene i kveld.

- 1-1 er et vanskelig utgangspunkt for United, Lyon må fram på banen. Og nå har du to lag som har sin styrke i det offensive laget. Det blir en åpen kamp, med et Lyon-lag som må score først, sier Stokke.

• Oddseksperten på Dagbladet.no: Tror på H, men krysser av for en U til 4,00 i odds

TROR PÅ SEIER: Lyon-gjengen var offensive på gårsdagens pressekonferanse i Manchester. - Juninho går for seier, sier Stokke.
SCORET MOT RBK SOM 18-ÅRINGER: Da var også Ben Arfa og Benzema bedre venner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media