SOLID SEIER: Lisandro Lopez fastsatte sluttresultatet til 3-0 da Lyon klatret til tabelltopp med seier mot Reims, samtidig som PSG og Marseille rotet seg bort. Foto: Laurent Cipriani / AP Photo / NTB Scanpix
SOLID SEIER: Lisandro Lopez fastsatte sluttresultatet til 3-0 da Lyon klatret til tabelltopp med seier mot Reims, samtidig som PSG og Marseille rotet seg bort. Foto: Laurent Cipriani / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Lyon til topps da PSG og Marseille bommet

Tok enkel seier mot Reims.

Lyon utnyttet Paris Saint-Germains og Marseilles tap til fulle og klatret til topps i fransk 1. divisjon med 3-0-seier over Reims.

Et selvmål av Anthony Weber sendte Lyon i føringen like før pause, mens Bafetimbi Gomis og Lisandro López økte ledelsen i annen omgang. Det gjorde likevel ikke trener Remi Garde trygg på at ledelsen i den jevne ligaen vil holde.

- Jeg vet ikke hvor lenge vi blir på toppen, om det blir to timer, to dager, to uker eller to måneder. Men det er ikke noe poeng i å legge skjul på ambisjonene våre og gleden over å lede for øyeblikket, sa Garde.

Marseille kunne ha overtatt tabelltoppen med seier borte mot Bordeaux søndag kveld, men i stedet var det vertene som klatret til 2.-plass med 1-0-seier. Yoan Gouffran ble matchvinner etter 52 minutters spill.

Bordeaux følger ett poeng bak Lyon, mens PSG og Marseille har to poeng å ta igjen på lederen. PSG gikk på et pinlig tap på eget gress lørdag. Rennes fikk to mann utvist, men vant takket være scoringer av Romain Alessandrini og Julien Féret.

PSG-trener Carlo Ancelotti, som måtte klare seg uten den suspenderte stjernespissen Zlatan Ibrahimovic, gjorde lite for å skjule sin frustrasjon etter kampen. Italieneren etterlyste en holdningsendring i laget og kalte nederlaget «utrolig».

Toulouse mistet kontakten med tetlagene med 0-1-tap borte for Nice søndag. Daniel Braaten spilte 13 minutter som innbytter for bortelaget, som ble senket av Dario Cvitanich etter en times spill. Braatens lag ligger på 9.-plass i den franske toppdivisjonen.

(NTB)