Lyon vant etter keepertabbe

Carew hadde flere gode sjanser.

(Dagbladet.no:) Champions League: PSV - Lyon 0-1. Hjemmelaget fikk nesten en kanonstart på kampen, da Vennegoor of Hesselink headet et innlegg fra venstre mot mål. Ballen stusset i bakken, men keeper Coupet reddet flott.

Etter dette tok Lyon over mer av spillet, på den veldig tunge matta på Philips Stadion. Det var overskyet da kampen startet, men det hadde regnet i tre dager i den nederlandske byen.

Den første virkelige sjansen fikk vi etter kvarteret. Alex klinte til på et frispark fra 30 meter, og skuddet smalt i tverrliggeren over Coupet.

Det gikk ikke mange minuttene før Juninho prøvde seg i motsatt ende av banen.

Han skjøt fra enda større avstand, og ballen dupper ned mot mål. Keeper Gomes tar ingen sjanser og dytter ballen til corner.

En halvtime ut i kampen laget PSV nok et frispark. Livsfarlig mot et lag som Lyon. Juninho ladet kanonen på ny, denne gang litt nærmere mål, men Gomes reddet mesterlig.

Gode Carew-sjanser

Ikke lang tid før pause markerte John Carew seg skikkelig for første gang. Han kom seg fri på høyreside og fyrte løs fra 30 meters skrått hold. Keeper kunne ikke annet enn å se på skuddet som gikk like utenfor mål.

KJEMPET OG SLET: John Carew i en duell med Alex. Foto: REUTERS
KJEMPET OG SLET: John Carew i en duell med Alex. Foto: REUTERS Vis mer

PSV hadde et par halvsjanser før pause, men ingen av avslutningene var gode nok til å overliste Coupet.

Carew var hissig mot slutten av 1. omgang, og fortsatte i samme spor etter pause. Bare tre minutter ut i omgangen skjøt han like utenfor stolpen til Gomes.

PSV har ikke tapt hjemme denne sesongen, men var under tidvis stort press mot Lyon.

Juninho prøvde å tre en pasning gjennom til Carew ti minutter ut i 2. omgang, men nok en gang ryddet Alex opp i PSV-forsvaret. Like etterpå prøvde Mahamadou Diarra seg med et skudd, men nok en gang reddet Gomes.

Etter en times spill traff Juninho til slutt Carew. Keeper Gomes feilberegnet corneren og Carew headet mot mål. Ballen så ut til å gå inn, men Ismaïl Aissati reddet på streken.

Alle gode ting er tre ...

Til tross for at han var svært aktiv for Lyon, ble John Carew tatt av banen etter 63 minutter. Inn kom spisskollega Fred.

For tredje gang i kampen fikk Juninho en frisparkssjanse på offensiv banehalvdel. Og flere sjanser trengte han ikke.

Frisparkskongen klinte til fra 30 meters skrått hold, og ballen gikk under keeper og i mål. Svakt av Gomes, som tidligere i kampen ryddet opp mye.

Fred var ikke ufarlig han heller, etter innhoppet for Carew. Han fikk et par sjanser ganske raskt, men klarte ikke omsette dem i mål.

Ti minutter før slutt ble Lyon-spilleren Sidney Govou utvist, etter å ha pådratt seg to gule kort.

Ett minutt før slutt var PSV nær ved å sette utlikningen i mål. Han skled forbi alle, inkludert keeper Coupet, men satte skuddet i stolpen.

Dermed har John Carew & Co. et kjempeutgangspunkt før returoppgjøret om to uker.

GODE SJANSER: John Carew viste storhet flere ganger mot PSV.
KANONSKUDD: Alle vet det er farlig å gi Lyon frisparkssjanser. Juninho fikk to i 1. omgang, og var nær scoring. Etter pause scoret han på det tredje forsøket.