NÅ SKAL PERMANENT SJEF ANSETTES: Tidligere toppidrettssjef Jarle Aambø, Børre Rognlien, fungerende toppidrettssjef Tore Øvrebø, og Inge Andersen. Nå lyses stillingen som toppidrettssjef ut. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NÅ SKAL PERMANENT SJEF ANSETTES: Tidligere toppidrettssjef Jarle Aambø, Børre Rognlien, fungerende toppidrettssjef Tore Øvrebø, og Inge Andersen. Nå lyses stillingen som toppidrettssjef ut. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Lyser ut stillingen som toppidrettssjef i løpet av et par dager

Håper ny sjef er på plass til mai.

Idrettspresident Børre Rognlien sier at stillingen som ny toppidrettssjef blir lyst ledig gjennom annonser i mediene i løpet av noen få dager.

Han sier også til NTB at han håper en ny, permanent toppidrettssjef er på plass innen idrettens ledermøte 23. og 24. mai.

- Stillingen blir lyst ledig i løpet av svært kort tid, og søknadsfristen kommer til å bli satt til helt i begynnelsen av mai. Det gir grunn til å håpe på at vedkommende er på plass til ledermøtet, men det kan jeg selvsagt ikke garantere, for det avhenger av ting vi i idrettsstyret ikke er herrer over, sier Rognlien.

Etter at Jarle Aambø gikk av som sjef for Olympiatoppen i fjor høst, har Tore Øvrebø fungert som toppidrettssjef. Han er selvsagt en sterk kandidat dersom han velger å søke, men det kan også komme flere andre sterke søkere.

- Foreløpig har vi i idrettsforbundet en avventende holdning til dette. Vi er spente på hvem som kommer til å søke, og vi er også svært spente på hvor mange søkere det kommer til å bli snakk om. Foreløpig verken vil eller kan jeg spekulere i dette, sier Rognlien.

(NTB)