Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyspunkter tross svak 17. plass

SAALBACH-HINTERGLEMM (NTB): Harald Christian Strand Nilsen kjørte inn til 17. plass og ble beste nordmann i storslalåmrennet i Saalbach-Hinterglemm i dag. Ingen av de andre norske kjørerne klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. Lasse Kjus og Åne Sæter kjørte ut, mens Tom Stiansen og Kjetil André Aamodt kjørte for sakte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart det er for dårlig når vår bestemann blir nummer 17, men likevel var det lyspunkter i rennet i dag, sa alpinistenes sportssjef Jan Ove Nystuen til NTB i dag.

Han mente Strand Nilsens kjøring var et klart skritt i riktig retning for Gjøvik-gutten, som har slitt en lang periode. Strand Nilsen var da også veldig godt fornøyd med kjøringen sin.

- Jo, dette var et lite skritt i riktig retning for meg. Jeg er fornøyd med rennet i dag, sa han. Etter første omgang lå Strand Nilsen på 15. plass. At han falt ned to plasser etter finaleomgangen tok han ikke så tungt.

Bra på toppen

- Kjetil André Aamodt kjørte veldig godt på toppen i første omgang, og det er noe å glede seg over, sa Nystuen. Han fikk se Aamodt gjøre en kjempefeil like etter mellomtiden. Han mistet all fart og rytme og kom til mål på en tid som gjorde at han ikke var blant de 30 beste etter førsteomgangen.

- Lasse Kjus og Tom Stiansen kjørte også bra på toppen i første omgang. Kjus kjørte dessverre ut, mens det var de ujevne vindforholdene som gjorde at Stiansen ikke kom med til finaleomgangen, hevdet Nystuen.

Han sa at forholdene var ganske like for alle, selv om utslagene i den lange traseen i Hinterglemm var store. Det snødde under hele rennet.

Suverene Maier

Østerrikeren Hermann Maier vant en suveren seier. Han var i en klasse for seg da han tok sin fjerde verdenscupseier for sesongen. Han styrket også ledelsen sin i verdenscupen.

- Det var ingen enkel seier jeg vant i dag. Forholdene og traseen var vanskelig, men dermed blir seieren desto større, sa østerrikeren.

Han la ikke skjul på at han ser fram til å kjøre super-G i Schladming til helgen, for det er super-G han regner som sin beste disiplin.


- Det var godt gjort å kjøre så bra i andre omgang som jeg gjorde, for vindforholdene på toppen var vanskelige, sa italieneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!