Lyspunktet som fikk Hangeland til å smile

- Det var herlig å se.

SKUFFENDE KVELD: Brede Hangeland hadde lite å glede seg over etter at VM-kvalifiseringen startet med 0-2-tap mot Island. Men landslagskapteinen fant ett lyspunkt: Innhoppet til Joshua King.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SKUFFENDE KVELD: Brede Hangeland hadde lite å glede seg over etter at VM-kvalifiseringen startet med 0-2-tap mot Island. Men landslagskapteinen fant ett lyspunkt: Innhoppet til Joshua King. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Island - Norge 2-0

REYKJAVIK (Dagbladet): Tap for det dårligst rangerte laget og en elendig start på VM-kvalifiseringen.

Det var ikke lett å finne noe å glede seg over for de norske landslagsgutta i går kveld. Men landslagskaptein Brede Hangeland gleder seg i hvert fall over én ting: Det 25 minutter lange innhoppet til 20 år gamle Joshua King.

Reservelagsspissen til Manchester United hadde ballen i mål én gang, på stillingen 1-0, men fordi Tarik Elyounoussi ble liggende i offsideposisjon foran keeper ble scoringen annullert. Men King hadde også en avslutning i tverrliggeren, og han kom seg alene med keeper uten å få utteling.

- Veldig positiv
I det hele tatt sørget 20-åringen for å gi det islandske forsvaret noen etterlengtede problemer. Med tanke på at Mohammed Abdellaoue også pådro seg en liten skade (ble byttet ut med King), kan det ligge an til at King starter mot Slovenia på tirsdag, i kampen Norge må vinne.

- Det skal Egil få bestemme, men han var veldig positiv, sier Hangeland.

SVAK KAMP. Brede Hangeland diskuterer med Kjetil Wæhler, mens Joshua King depper.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SVAK KAMP. Brede Hangeland diskuterer med Kjetil Wæhler, mens Joshua King depper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Og utdyper:

- Det var herlig å se en ung gutt komme inn med så lite respekt. Det var ett av få lyspunkter.

Ingen greide å få King selv i tale. Som den eneste norske spilleren dukket han aldri opp i pressesonen - i stedet gikk han rett hjem til hotellet. Men på U 21-laget er man heller ikke vant med at det er noen journalister som vil snakke...

Riise: - Vi var fullt på høyde
John Arne Riise, som satte rekord gjennom å spille sin landskamp nummer 105 for Norge i går kveld, tror de ville tatt med seg alle tre poengene om Kings scoring hadde blitt godkjent.

- Hadde det blitt 1-1 der, tror jeg vi ville vunnet kampen, sier han.

Han synes det var en merkelig kamp å spille, hvor Island scoret på to av sine tre sjanser.

- Jeg følte vi var minst like gode som dem. Det er merkelig å si at man følte det var en lett kamp å spille etter å tapt, men vi hadde ikke store problemer med spillet deres. Vi var fullt på høyde med dem, men det er små marginer i fotball. I dag gikk de mot oss, og det er selvfølgelig irriterende, sier Riise til Dagbladet.

I likhet med Brede Hangeland er han klar på at bare tre poeng er godt nok mot Slovenia tirsdag.

- Skal vi ha sjanse til å kvalifisere oss til VM, må vi vinne den, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer