- Lyst på noe nytt

- Mye var usikkert i Tertnes og jeg kunne ikke lenger sitte på gjerdet og vente. Avgjørelsen om min håndballframtid måtte tas nå, og valget falt på Ikast fordi jeg har lyst til å prøve meg i en utenlandsk toppklubb, sier Kjersti Grini til Dagbladet.

I går skrev hun treårskontrakt med danskene. Så snart europacupen er over flytter hun til Ikast - en liten by et par mil vest for Silkeborg. 28-åringen legger ikke skjul på at hun gleder seg.

- Ikast er nummer to i Danmark og har vunnet europacupen to ganger. Laget har mange stjernespillere - i første rekke Tonje Kjærgaard, Kristine Andersen, Åsa Erikson og Camilla Carstens. Nå slipper jeg å spille hele sesongen med frimerke. Jeg hadde stagnert i Tertnes, sier Kjersti Grini.

Dessuten er den ungarske toppspilleren Beata Siti på vei til klubben.

Sa nei til flere

- Fordi samboeren min har to barn i Bergen, var jeg innstilt på å bli i Tertnes. Men Janne Kolling gir seg og det er mye usikkerhet omkring hvordan laget blir. Jeg så for meg det verste og tok ikke sjansen på å bli. Hadde jeg skrevet ny kontrakt og flere hadde forsvunnet, ville jeg blitt frustrert.

Etter at Kjersti Grini signaliserte at hun kom til å forlate Tertnes, har hun fått flere tilbud. I tur og orden takket hun nei til Nordstrand, Bækkelaget og Anja Andersens Slagelse.

- Anja får orden på sakene og laget tar form. Men på dette tidspunktet i håndballkarrieren kunne jeg ikke vente ett år i 1. divisjon og så enda ett på europacup. Ikast er en toppklubb som kan kvalifisere seg til Europa allerede kommende sesong, sier Kjersti Grini.

Feil tidspunkt

Tertnes-trener Gunnar Pettersen er ikke begeistret over at Kjersti Grini offentliggjør sin beslutning nå.

- Jeg skjønner godt at spillere har lyst til å flytte på seg. Men tidspunktet er betenkelig og hun burde ventet til etter semifinalen i europacupen.

- Men Grini er ikke uerstattelig og da jeg fikk beskjed i går, stakk det en faen i meg. Jeg bestemte meg der og da for å fortsette som trener. Nå må vi aktivt ut på markedet for å finne en erstatter, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.