Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyst til å se VM-finalen?

Billettene legges ut i morgen.

(Dagbladet.no): I morgen begynner billettsalget foran fotball-VM i Tyskland neste sommer. Den første av i alt fem «salgsperioder» åpner i morgen og går fram til 31. mars.

I den første salgsperioden legges 812 000 billetter ut for salg, og du kan ikke bare kjøpe billetter, du må søke.Hvis du synes det er altfor tidlig å planlegge neste års sommerferie, og vil du vente å se om Norge i det hele tatt kommer til VM, bør du likevel slenge inn en søknad om billetter. Sjansen for å få det du ønsker minsker nemlig for hver salgsperiode du går glipp av.

Følge et lag

Det skal nå være slutt på all svartebørshandel av billetter. FIFA putter en minnebrikke i hver billett som har lagret informasjon om billettkjøperen. I tillegg alle billettene kjøpes gjennom FIFAs offisielle billettsystem.

Har du planer om å følge «Nye Norge» gjennom VM-turneringen, slenger du inn en søknad om en såkalt TST-billett. TST betyr at du følger ett bestemt lag (det trenger absolutt ikke være Norge) i verdens mest populære idrettsarrangement.

Du kan selv velge hvor lenge du vil følge laget ditt - du kan søke om å bli med på lasset helt til finalen.

Hvis du velger Norge, så er det jo en liten sjanse for at nettopp dét vil skje, i så fall vil billetten din følge det laget som eliminerer Hareide &.

Og hvis Norge ikke kommer til VM i det hele tatt, får du igjen pengene minus en liten avgift - fra 20 euro til 120 euro, alt etter hvor dyre billetter du ønsker.

GULLGUTT: Ronaldinho jubler med VM-trofeet etter finalen i 2002. Brasil og Ronaldinho blir nok å finne i Tyskland neste år også. Foto: EPA
GULLGUTT: Ronaldinho jubler med VM-trofeet etter finalen i 2002. Brasil og Ronaldinho blir nok å finne i Tyskland neste år også. Foto: EPA Vis mer

Det er en grense på fire billetter per husstand i priskategori en, to og tre. I priskategori fire kan man kun kjøpe to billetter per husstand.

Slik gjør du

Så hvordan går du fram for å følge Norge, England eller Brasil?

Her er oppskriften:

1. Skaff deg Mastercard! FIFA vet å støtte sine sponsorer, noe som gjør at kjøp av billetter må skje gjennom kredittkortselskapet. Dermed er det bare å oppsøke banken din og håpe at kreditten er i orden.

2. Registrer deg på FIFAs hjemmeside.

3. Bestill ønsket antall billetter.

Det spiller ingen rolle om du bestiller 1. februar eller 31. mars. Alle søknader som kommer inn i en salgsperiode vil bli behandlet likt. Er antall søknader større enn antall billetter for søknadsperioden vil det bli loddtrekning 15. april.

Prisliste (fire priskategorier, alle priser i euro)

Åpningskampen: 300 - 180 - 115 - 65

Gruppekamper: 100 - 60 - 45 - 35

Åttedelsfinale: 120 - 75 - 60 - 45

Kvartfinale: 180 - 110 - 85 - 55

Semifinale: 400 - 240 - 150 - 90

Finalen: 600 - 360 - 220 - 120

Åpningskampen i VM går 9. juni neste år i München. Der vil som alltid regjerende mester, som er Brasil denne gangen, spille. Men motstanderen er selvsagt ikke klar.

Nå skal det sies at regjerende mester Brasil ikke er automatisk kvalifisert, men det ville vel være tidenes VM-bombe om Brasil for første gang ikke klarer seg gjennom kvalifiseringen i Sør-Amerika.

Finalen går av stabelen 9. juli på Olympiastadion i Berlin.

MAGISK: Kjetil Rekdal setter inn 2-1 mot Brasil i Marseille. Det var i 1998, sist gang Norge var i VM.