Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lystad beste norske i Nagano

NAGANO (NTB): Lars Lystad ble beste nordmann med 5. plass da verdenseliten i skiorientering viste fram sporten sin for ledere i Den internasjonale olympiske komité i dag. Løpet i Sugada utenfor Nagano inngikk i OLs kulturprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord-veteranen Lystad gikk et av sine aller beste løp denne sesongen og var drøye minuttet etter vinneren, finnen Pekka Varis.

Kjetil Ulven ble nest beste nordmann på sjuendeplass, mens Andreas Edvardsen endte på 12. plass i Japan.

I kvinneklassen ble unge Stine Kirkevik (22) fra Asker beste norske med sin 8. plass, drøyt to minutter bak Lena Hasselström fra Sverige som vant. Hanne Sletner ble nummer ni og Valborg Madslien nummer 13.

Ny OL-gren?

Sprintløypa var fire kilometer lang, og var lagt til et alpinområde med stor høydeforskjell. Sterkt snøvær gjorde forholdene vanskelige under konkurransen.

Sentrale medlemmer i Den internasjonale olympiske komité fulgte løpene. Det internasjonale orienteringsforbundet jobber nå intenst for å få skiorientering på programmet i Salt Lake City-OL i 2002.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!