Lysten på proffspill igjen

LONDON/OSLO (Dagbladet): Erik Nevland var 19 år da han reiste til proffspill i Manchester United i 1997. Det endte med seks spilte kamper, utleie til IFK Göteborg og retur til Viking i januar 2000. Nå er 25-åringen lysten på et nytt proffopphold.

Og tilbudet kan komme hvis han briljerer mot Chelsea i kveldens europacupkamp.

- Alle som spiller fotball i Norge har vel lyst å spille i utlandet og det har også jeg. Men det er ingen katastrofe om jeg ikke får sjansen igjen, sier Erik Nevland til Dagbladet.

I kveld er utstillingsvinduet Stamford Bridge og motstander i europacupen er Chelsea.

- Ja, alle slike kamper i europacupen er gode utstillingsvinduer, og det ville vært veldig kjekt å prestere en god kamp. Målet mitt er å gjøre det best mulig, men jeg går ikke på banen med en innstilling om at jeg skal vise noen at de tok feil, sier Nevland.

Skadet i første kamp

Viking-spissen ble solgt til Manchester United som 19-åring i 1997 og ble spådd en lovende framtid i engelsk fotball. I første treningskamp etter sjumillioners-overgangen pådro han seg imidlertid en vridning i leddbåndet.

- Jeg tapte to måneder på skaden, men oppholdet i United gikk for så vidt greit det, sier Nevland.

Han fikk likevel ikke sjansen i mer enn seks kamper, siden konkurrentene var såpass bra fotballnavn som Andy Cole og Ole Gunnar Solskjær.

Det hele endte med en utleieavtale til IFK Göteborg i 1999, som utviklet seg til et mareritt.

- Problemet var at jeg ikke fikk spille, sier Nevland.

Dagens Bryne-trener Reine Almqvist var trener i IFK Göteborg den gangen.

- Grunnen til at Erik ikke fikk spille var at han var veldig ung på den tida, men jeg så at han hadde et stort talent. Jeg er ikke overrasket over at han har utviklet seg så bra i Viking, sier Almqvist.

Tent av Rosenborg

Nevland reiste tilbake til Viking i januar 2000 og har hatt en stigende utviklingskurve siden den gang.

I kveld venter en tøff oppgave for Nevland og Viking i europacupen mot Chelsea. Tenningen fikk han fra Rosenborg som holdt Inter til 2- 2 i Champions League.

- Vi har slått Rosenborg tre ganger i år og kampen deres mot Inter viser at det er mulig. Inter er også i utgangspunktet et bedre lag enn Chelsea, sier Nevland.

- Men Inter har nylig startet sesongen i Italia?

- Ja, men Chelsea har ikke spilt mange kamper i England de heller, parerer Nevland elegant.

- Hva er så et godt resultat?

- 0- 2 tap er nok på grensen av hva vi tåler, men alt under det resultatet er bra, sier Erik Nevland.

UEFA-Cupen

PÅ UTSTILLING: - Alle som spiller fotball i Norge har vel lyst å spille i utlandet og det har også jeg, sier Vikings Erik Nevland. I kveld skal han vise seg fram i London.