Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lystne på OL-gull

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl kalkulerer med Sydney-gull til håndballjentene. Heidi Tjugum og lagvenninnene vil innfri.

Nå organiserer de egne treninger fram mot OL.

- Vi reiser ikke til OL for å få en ny fjerdeplass. Alle jentene er lystne på gull, og vi skal gjøre alt vi kan for å klare det, sier Tjugum til Dagbladet.

Viborg-keeperen påstår hun er langt unna toppformen. Men i Bækkelagshallen i går vartet hun opp med flere strålende redninger på skudd fra Else Marthe Sørlie og Sahra Hausmann. Nordstrand-keeeper Jeanette Engebretsen (22) var også med på treningen i går, men hun ser få muligheter til OL-deltakelse.

- Det er all right å være med på treningene, men jeg må nok håpe på OL i Athen i 2004, sier Engebretsen.

Eget initiativ

Landslagets Oslo-jenter gjennomfører flere slike fellestreninger i sommer for å holde formen ved like.

- Det er også fellestreninger i Bergen, Skien og Larvik. Samlingene er kommet i stand på jentenes eget initiativ, sier landslagssjef Marit Breivik.

27. juli møtes håndball-landslaget til samling og tre kamper mot Romania.

- De kampene blir en god pekepinn på hvor langt vi er kommet i forberedelsene, sier Heidi Tjugum.

- Vinner ikke

Danmark som har vært Norges tøffeste motstander i flere mesterskap, holder på å bygge opp et nytt lag.

- Jeg tror ikke Danmark kan gå helt til topps. Det er langt fra en sjetteplass i VM til en topp-plassering i OL. Danmark har dessuten mange nye spillere, sier Tjugum.

Norge møter for øvrig Danmark to ganger i treningskamper før turneringen starter. Danmark er også Norges første motstander i gruppespillet i selve OL-turneringen.

- Det blir snacks, gliser Tjugum.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media