Lyttet ikke til kjæresten

BOSTALSEE (Dagbladet): Petter Solberg (27) var på vei mot etappeseier da han på gårsdagens 11. fartsetappe krasjet inn i en stein i 200 km/t etter en svak sving like før mål.

Men om Petter hadde lyttet til samboer Pernilla Walfridsson kunne han kanskje unngått førerfeilen som førte til at Spydeberg-mannen nå har brutt tre av ti VM-runder i rally år:

I sin aktive rallykarriere kjørte hun i disse løypene tre ganger, og advarte Petter - som aldri har kjørt løp her før - mot det helt spesielle betong-underlaget inne på et militært område.

- Her er det annerledes asfalt enn alle andre steder, og underlaget er ekstremt glatt. Derfor er man nødt til å ta det litt rolig i mange partier. Den feilen har jeg erfart, og det er ingen grunn til at Petter skal gjøre de samme feilene, sa Pernilla Walfridsson til Dagbladet før løpet.

- Var dum

Men det var nettopp etter hasardiøs kjøring i en slakk venstresving Petter mistet kontroll over bilen og mistet det høyre bakhjulet etter å ha smelt inn i en svær stein med full gass i sjettegir.

- Jeg var dum og tok i over evne, erkjenner en skuffet Petter Solberg.

- Men man må vise at man har baller. Det er bedre å kjempe i toppen enn å havne på 20. plasser, og vi hadde bestemt oss for at det var en sving vi skulle ta med full fart. Jeg pleier å si at har man ikke kjørt ut minst to ganger i løpet av en sesong, så kjører man ikke fort nok. Neste gang er vi på hugget igjen, forsikrer Petter Solberg.

- Sånn går det når man ikke hører på jentene, sier Pernilla Walfridsson.

Avanserte

Inntil uhellet på 11. fartsetappe hadde Petter og kartleser Phil Mills brukt de to første fartsetappene i går til å avansere fra 10. til 5. plass - og var på god vei til å klatre lenger opp på resultatlista.

Han har brutt tre VM-runder i år, men dette var likevel første gangen på 18 VM-runder det skyldte en opplagt førerfeil.

I dag skal han kose seg med kjæresten og sønnen Oliver (11 måneder). Men han holder seg langt unna VM-løypene.

- Det er godt å ha dem her nå. Og jeg skal holde meg langt unna rally-løypene. Jeg blir bare i dårlig humør av å trampe rundt her oppe etter at jeg har brutt, sier Petter Solberg.

- Trenger tid

Subarus mektige president Masaru Katsurada var langt fra fornøyd med dagen. I tillegg til at Petter måtte bryte ligger førstefører Tommi Mäkinen langt bak de beste.

- Petter ung og trenger fortsatt å lære mye. For Subaru er ikke dette bra, men Petters aktive kjøring gir ham iallfall verdifull rutine. Derfor er det viktig at han fortsetter å følge sin egen vei. Om to- tre år vil det gjøre ham til en «great champion», sier Katsurada til Dagbladet.

MEN ÉN VAR GLAD...: Petter Solberg deppet etter å ha brutt Rally Tyskland, men sønnen Oliver (11 måneder) var uansett glad for å se pappa igjen. Samboer Pernilla Walfridsson forsøkte seg med noen trøstens ord. Foto: ROY WAHLSTRØM