Lyttet til hjertet - valgte Norge

Hopperne jubler over at Mika Kojonkoski (40) fortsetter som landslagstrener til over Torino-OL 2006.

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Mika er den beste treneren vi kan ha. I tillegg til å være faglig sterk, vet han hvordan vi skal unngå stress. For å lykkes, er det helt nødvendig å kunne slappe av. Mika gir oss både den roen og den selvtilliten som må til for å bli best, sier Tommy Ingebrigtsen (26) til Dagbladet.

Bjørn Einar Romøren synes også det er helt gull at Kojonkoski fortsetter, og ser fram til å hoppe alle bakker ned de nærmeste månedene.

- Samtidig med gladmeldingen om at Mika fortsetter, har vi fått nye finske hoppdresser i tre forskjellige farger: Rød, svart og gull. Selv gleder jeg meg mest til å hoppe med gulldressen. Den kan bli en slager utover vinteren, sier Bjørn Einar Romøren.

- Kontinuitet

Sportssjef Jan-Erik Aalbu mener hele hoppgjengen vil få et løft ved at Mika Kojonkoski fortsetter til og med 2006.

- Det betyr at vi får kontinuitet i arbeidet vi har startet på. Vi er innstilt på å ha de beste folka rundt landslaget, og kunne ikke fått noen bedre landslagstrener enn Mika. Svaret han ga i går gir oss trygghet mot det store målet vårt, som er OL i 2006. Foruten å ta VM-gull i Oberstdorf i 2005, er målsettingen vår å vinne OL-gull i Torino vinteren etter, sier Jan-Erik Aalbu.

- Lyttet til hjertet

Selv sier Mika Kojonkoski at han lyttet til hjertet da han bestemte seg for å si ja til å forlenge kontrakten som landslagstrener.

- Jeg hadde valget mellom politikken og trenerjobben, og fulgte hjertet da jeg tok den endelige avgjørelsen. Jeg elsker å være hopptrener, og syntes det var for tidlig å gi meg. Politikken kan komme siden, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

En annen stor grunn til å fortsette, er at han tror Hopp-Norge kan bli best i verden.

Drømmeforhold

- Vi har så mange talentfulle hoppere og høy motivasjon at vi én gang skal bli de beste. Kanskje ikke i vinter, men ved fortsatt å jobbe hardt og effektivt over tid. Som du forstår, lover jeg ikke suksess hele tida, sier Mika Kojonkoski.

I går så han landslagsgjengen hoppe i en 120-metersbakke for første gang denne vinteren. Seks kuldegrader og sol gjorde at det var drømmeforhold i den store OL-bakken. Tommy Ingebrigtsen, som vanligvis har 0,5 til 1,5 km/timen dårligere fart enn de beste, holdt bra følge fartsmessig i går og har sjelden hatt en bedre start.

- Samtidig som jeg har trent mye på flyteknikken, har jeg jobbet intenst med stillingen i tilløpet. Nå styrer jeg skiene mer rett fram i sporet, og får stadig bedre fart. Målet i vinter er å vinne mitt første verdenscuprenn, og ta gull i skiflygings-VM i Planica, sier Tommy Ingebrigtsen.

BESTE TRENEREN VI KAN HA: Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy og de andre hoppgutta pustet lettet ut da suksesstrener Mika Kojonkoski sa ja til å fortsete i jobben til etter Torino-OL i 2006. - Mika er den beste treneren vi kan ha, sier Tommy. Helt til venstre assistenttrener Geir Ole Berdahl.