Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyttet til spillerne - sparket Normark

- Vi er nok blitt hørt litt, bekrefter Ole Martin Årst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ivar Morten Normark er i kveld blitt løst fra kontrakten med Tromsø. Assistent Agnar Christensen - broren til TIL-spiller Roar Christensen - tar midlertidig over arbeidsoppgavene til Normark.

«Styret i Tromsø Idrettslag har vedtatt å innlede forhandlinger om fratredelse for hovedtrener Ivar Morten Normark. Assistenttrener Agnar Christensen skal inntil videre lede laget. Styret arbeider nå med hvem som blir ny hovedtrener», sier styreleder Trygve Myrvang i en pressemelding.

Tromsø ligger helt sist i Tippeligaen med 10 poeng på 14 kamper, og tapte 1-3 borte mot Stabæk så sent som på mandag. Det utløste et ekstraordinært møte tirsdag, som ikke førte til særlig mer enn at et nytt styremøte ble berammet i dag.

Der fikk Normark altså nådestøtet.

Styret vil ikke gå

«Situasjonen for klubben er så alvorlig at det tvinger frem forandringer. Ut fra de manglende sportslige resultater mener styret det vil være best for klubben å skifte trener.»

- Det var ingen lett avgjørelse å ta, sier styreleder Trygve Myrvang til Dagbladet.no.

- Vi har egentlig et ønske om langsiktighet, og ønsket det med Ivar Morten. Men det er konkurranse vi driver med, og resultater vi lever av.

Iver Morten Normarks tid som hovedtrener i Tromsø er historie. I kveld fikk han sparken. Her er han fotografert da han mistet jobben i Aalesund i 2005. Foto: SCANPIX
Iver Morten Normarks tid som hovedtrener i Tromsø er historie. I kveld fikk han sparken. Her er han fotografert da han mistet jobben i Aalesund i 2005. Foto: SCANPIX Vis mer

- Flere mener at også styret bør gå. Vil dere det?

- Det er årsmøtet som velger et styre, så det får være opp til dem å avgjøre hvordan det går med oss. Men akkurat nå er vi i en situasjon hvor vi trenger å være løsningsorientert.

- Når er neste årsmøte?

- Det er vanligvis i månedsskiftet februar/mars.

- Tar styret selvkritikk for å ha ansatt Normark i utgangspunktet?

- Det var en ansettelse etter våre beste vurderinger. Vi fikk ikke de sportslige resultatene vi forventet.

- Er det bare trenerens skyld?

- Jeg vil si at styret har et medansvar, når det gjelder å legge forholdene til rette, det rent økonomiske og alt annet. Ingen må unndra seg ansvar.

image: Lyttet til spillerne - sparket Normark

- Har du snakket med Normark?

- Det har jeg. Hva som ble sagt blir mellom oss. Men det er vanskelig for både ham og styret.

Mange trenere 

Det er på langt nær første gang Tromsø gir hovedtreneren fyken. Bare siden år 2000 har åtte trenere kommet og gått på Alfheim - et par av dem gikk imidlertid fra sin post frivillig.

Så sent som i fjorårssesongen sparket Tromsø trener Otto Ulseth - den gang overtok Steinar Nilsen treneransvaret ut sesongen. Nilsen hadde bra suksess, men valgte selv å tre tilbake til en sportslig rolle i klubben.

For Ivar Morten Normark er det andre gang på under ett år at han blir fristilt fra kontrakten mot sin vilje. I fjor fikk han fyken i Aalesund, og fikk den gang med seg en klekkelig sluttpakke.

Det kan fort bli utfallet denne gangen også.

- Forventer du tøffe forhandlinger med Normark?

- Vi håper på saklige og gode forhandlinger, som får en grei løsning, sier styrelederen. 

- Men det ligger vel an til at dere må punge ut?

- Vi har avtale om å innlede forhandlinger. Det vil vise seg om det blir dyrt, sier Myrvang til Dagbladet.no.

Har spillergruppa i ryggen

30. mai snakket Dagbladet.no med Ole Martin Årst om Normarks framtid i klubben. Den gang ba Årst klubben om å stille seg bak treneren, for å unngå en reprise av Ulseth-sortien.

I kveld fortalte han at spillerne stilte seg bak styrets avgjørelse.

- Vi stiller oss lojalt bak styrets beslutning. Det hadde vi forsåvidt gjort uansett utfall. Vi står fullstendig samlet, og gleder oss til kampen mot Molde, sier Årst til Dagbladet.no.

- Hvor stor innflytelse hadde spillerne på avgjørelsen?

- Ehh, jeg tror styret ble påvirket av flere parter, men selvfølgelig har de loddet stemningen hos spillerne. Vi er nok blitt hørt litt, men det er styret som har tatt avgjørelsen.

Årst legger til at spillerne ikke fraskriver seg sin del av ansvaret for at TIL ligger på klar jumboplass.

- Mye har ikke fungert, uten å skyve all skyld over på Ivar Morten. Vi står ikke uten skyld vi heller. Jeg hadde vondt av Otto da han fikk sparken, og jeg har vondt av Ivar Morten nå. Jeg unner ingen trenere enn sånn situasjon. Det er trasig, sier Årst til Dagbladet.no

Dagbladet.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Ivar Morten Normark.

<B>INGEN NÅDE:</B> Nestleder Lars Espejord forklarer seg etter styremøte som endte med at Ivar Morten Normark fikk sparken.