Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må avgjøres i dag om Island-kampen skal gå på tv

- Trist hvis folk ikke får se kampen, sier Hangeland.

TRIST: Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) Kjetil Siem mener det nesten er en folkerett at Island - Norge skal gå på tv. Men det er langt fra sikkert at det vil skje.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
TRIST: Generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF) Kjetil Siem mener det nesten er en folkerett at Island - Norge skal gå på tv. Men det er langt fra sikkert at det vil skje. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

MOLDE/OSLO: (Dagbladet): Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, mener det er en folkerett å få se landslaget spille mot Island på fredag. I dag avgjøres trolig om kampen sendes på tv.

Tv-rettighetene til Norges bortekamper i VM-kvaliken eies av rettighetskonsortiumet Sportfive. Så langt har de krevd mer penger enn hva norske tv-kanaler er villige til å betale for rettighetene til å vise samtlige kamper.

Siem tror en avgjørelse om Island-kampen blir sendt på norsk tv faller i dag.

- Ja, det blir en slags deadline for en avgjørelse rundt dette. Tettere opp mot kampstart blir det vanskeligere å få til et salg, sier han til Dagbladet.

- Nesten en folkerett
Siem håper at Sportfive er villige til å dele opp bortekampene, slik at fredagens åpning mot Island kan vises. Alt annet vil bli en trist affære for både publikum og fotballforbund.

- Det er trist om vi drar til Island og spiller åpningskamp i VM-kvaliken uten at den går på tv her hjemme. Det er nesten som en folkerett at den burde blitt sendt. Jeg skulle gjerne sett at vi i NFF hadde eiendomsretten til vårt eget domene mot dem vi møter, og omvendt. Det har vi ikke og det må vi forholde oss til, sier han.

Siem presiseres at han tror onsdag er siste dag for å komme til enighet, selv om det i teorien kan skje salg helt opp mot kampstart.

Tidligere har TV 2 og NRK sammen forsøkt å kjøpe rettighetene, men prisen Sportfive forlangte, ble for høy.

- Trist
Landslagskaptein Brede Hangeland mener landskampene burde være tilgjengelig for alle.

- TRIST: 
Brede Hangeland mener landskampene i fotball bør være tilgjengelig for alle. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
- TRIST: Brede Hangeland mener landskampene i fotball bør være tilgjengelig for alle. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke mitt bord å kommentere slike saker, men jeg synes det er trist hvis folk ikke får se kampen. Noen sportsbegivenheter burde være tilgjengelig for alle. Blant annet landskampene, sier Hangeland,

- Jeg så mange landskamper som liten, uten å betale annet enn NRK-lisens, sier Hangeland.

Fulham-kollega John Arne Riise reagerer også på at nordmenn trolig ikke får se åpningskampen i VM-kvalifiseringen.

- Det er synd hvis det skjer. Spesielt ettersom det er den første kampen i kvalifiseringen. Jeg håper de får til en slags avtale, slik at folk kan se kampen. Det er et nytt landslag med mange unge spillere som folk bør få lov til å se, sier Riise.

REAGERER: John Arne Riise og Brede Hangeland mener det er trist hvis nordmenn ikke får sett landskampen mot Island på tv. 
Foto:Erik Berglund
REAGERER: John Arne Riise og Brede Hangeland mener det er trist hvis nordmenn ikke får sett landskampen mot Island på tv. Foto:Erik Berglund Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media