- Må bare innrømme at det er en del dårlige prestasjoner

Målløst i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Viking - LSK 0-0

(Dagbladet): Det endte 0-0 i en relativt sjansefattig kamp mellom Viking og Lillestrøm.

Hjemmelaget presset på i sluttminuttene, men det var gjestene fra Romerike som hadde oppgjørets største mulighet. Et lite kvarter før full tid var innbytter Erik Mjelde (30) alene gjennom mot Viking-keeper Arild Østbø (23), men 30-åringen klarte ikke å overliste sisteskansen.

Dermed står kveldens duellanter fortsatt med like mange poeng (23), etter 16 spilte Tippeliga-kamper.

Vanskelig inngang Begge lagene hadde en turbulent oppladning til kveldens kamp. Tirsdag kom nyhetene om at en Viking-profil var lagt i håndjern av politiet, mens en annen spiller påsto at laget hadde utviklet en problematisk drikkekultur.

For økonomisk vanskeligstilte Lillestrøm skapte mangelen av spillere de største utfordringene for trener Magnus Haglund.

Tidligere i uka ble midtstopper Ruben Gabrielsen solgt til Molde. Han ville uansett vært nødt til å stå over med karantene mot Viking, men salget medfører at Lillestrøm er svært tynt besatt defensivt.

Flere rokeringer Mot Viking betydde det at midtbanespiller Bjørn Helge Riise (31) ble omskolert til høyre back. Den oppgaven løste 31-åringen med bravur, men da lagkaptein Frode Kippe (36) måtte ut med skade allerede før kvarteret var spilt, var det ikke flere rutinerte forsvarspillere å sette inn.

Etter noen minutters tankevirksomhet, valgte Haglund å kjøre Mjelde inn på midten og flytte den svenske ballfordeleren Johan Andersson (30) ned som stopper.

Det trekket lyktes LSK-sjefen med, for Viking slet med å skape de store sjansene i sommervarmen i Stavanger. Også etter at vondt ble til verre for gjestene, da venstre back Stian Ringstad også måtte gi seg etter hvilen.

Sjansefattig Samtidig klarte heller ikke bortelaget å teste Viking nevneverdig de første 45 minuttene.

Et skudd signert André Danielsen (29) fra hjørnet av 16-meteren var omgangens offensive beholdning.

I kampens siste halvdel tok det også lang tid før spillet løftet seg nevneverdig.

- Man må bare innrømme at det er en del dårlige prestasjoner og ikke altfor mye å glede seg over, sa TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen drøye fem minutter ut i 2. omgang.

Da det gjensto rundt 20 minutter, begynte det imidlertid å oppstå stadig større rom for lagene å kontre i.

Nærmest et seiersmål var Lillestrøm, da Mjelde kom alene med Østbø kvarteret før slutt.

Den unge sisteskansen vant imidlertid duellen, og reddet samtidig det ene poeng for hjemmelaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer