SAMMENSVEISET GJENG: Cesc Fabregas mener at Barcelona-leiren, som han selv er en del av, og Real Madrid-gjengen, her ved Sergio Ramos (t.v.), må begrave stridighetene seg imellom når de samles på landslaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christian Hartmann
SAMMENSVEISET GJENG: Cesc Fabregas mener at Barcelona-leiren, som han selv er en del av, og Real Madrid-gjengen, her ved Sergio Ramos (t.v.), må begrave stridighetene seg imellom når de samles på landslaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Christian HartmannVis mer

- Må begrave striden mellom Barca og Real

Fabregas mener spanjolene må bli mer sammensveiset enn noensinne.

Italia og regjerende mester Spania kan begge følge etter Tyskland til EM-sluttspillet dersom de vinner sine kvalifiseringskamper hjemme tirsdag.

Tyskland, som spilte finale mot Spania i Wien i 2008, sikret sin plass med å knuse nabo Østerrike 6-2 fredag. Seieren var den åttende seieren på like mange kamper for «Die Mannschaft».

Spania har også vunnet samtlige kamper i EM-kvalifiseringen så langt. Fem seirer på like mange oppgjør setter spanjolene i en god posisjon før hjemmemøtet med lille Liechtenstein. Full poengfangst der sikrer førsteplass og plass i neste års sluttspill i Polen og Ukraina. Vicente del Bosques utvalgte kom skjevt ut i sin treningskamp mot Chile i Sveits fredag, men maktet likevel å snu 0-2 til 3-2.

Avkrefter fiendskap Viljen til å kjempe viste at Spania tilsynelatende ikke trenger å frykte fiendskapet mellom Barcelona og Real Madrids spillere i klubbsammenheng. Barcelonas nyankomne midtbanestjerne, Cesc Fàbregas, forsikrer at rivaliseringen ikke hemmer samholdet på landslaget.

- Her er vi alle lagkamerater, og alle har lyst til å gjøre sitt beste for landslaget. Ingen kommer noensinne til å endre på det. Det er på tide å begrave dette temaet en gang for alle. Vi er nødt til å være mer sammensveiset enn noen gang hvis vi vil gjenskape det vi klarte i forrige EM i 2008 og i VM, sier Fàbregas.

Mot Liechtenstein kommer Spania etter alle solemerker til å tangere sin rekord på tolv strake seirer i kvalifisering og sluttspill. Tre poeng i det oppgjøret har altså mer enn én gulrot for de seiersvante spanjolene.

På vei tilbake til toppen Italia har reist seg raskt etter fjorårets fiasko i VM-sluttspillet i Sør-Afrika, selv om laget på ingen måte imponerte med en snever 1-0-seier på Færøyene fredag. Det resultatet gjør at landslagssjef Cesare Prandelli og hans menn kan sikre seg gruppeseier og sluttspillplass i EM med seier over Slovenia i Firenze.

- Jeg kommer ikke til å endre mye mot Slovenia. Vi møter et lag som er nødt til å vinne for å kunne kvalifisere seg, og det burde være en fordel for oss. Da vil vi få mer plass til å angripe, sier Prandelli, som ikke har problemer med å innrømme at Italia spilte svakt mot Færøyene.

Bare Serbia har muligheten til å hente inn italienerne, men balkanstaten har kun ni poeng igjen å spille om og ligger allerede åtte poeng bak Antonio Cassano og co. Det bør imidlertid være gode muligheter for full poengfangst tirsdag. Da er det serbernes tur til å spille mot jumboplasserte Færøyene, i Beograd.

(NTB)