Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Japan-spillere kastet ut av Asia-lekene:

Må beklage til en hel nasjon etter sexskandale

- Jeg skammer meg.

BEKLAGET: Yuya Nagayoshi (spiller), Takuya Hashimoto (spiller), Yuko Mitsuya (basketballsjef) Tomoya Higashino (leder), Takuma Sato (spiller) og Keita Imamura (spiller) bukker og beklager etter å ha ført japansk idrett i vanry. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP
BEKLAGET: Yuya Nagayoshi (spiller), Takuya Hashimoto (spiller), Yuko Mitsuya (basketballsjef) Tomoya Higashino (leder), Takuma Sato (spiller) og Keita Imamura (spiller) bukker og beklager etter å ha ført japansk idrett i vanry. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire japanske basketballspillerne Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato og Keita Imamura havnet i begivenhetens sentrum nylig.

Kvartetten ble sendt hjem fra Asialekene i Indonesia etter at de betalte for sex. Basketballspillerne ble observert i Jakartas «Red Light District» iført landslagets egne klær.

Etter at de fire ble tatt på fersken, slo landslaget krisealarm. Og nå har de fire synderne beklaget til hele nasjonen på riksdekkende tv. Det var nemlig en spesiell seanse der fire angivelig angrende syndere beklaget og sto med bøyd nakke.

- Vi har forårsaket store problemer på grunn av tankeløs oppførsel. Vi angrer, sier Nagayoshi

Skandale

Det er kommet krass kritikk mot utøverne.

- Jeg skammer meg, sier Yasuhiro Yamashita, i Japans olympiske komité.

Spillerne skal ha spist ved en restaurant etter tapet mot Qatar da kvelden plutselig tok en brå vending. De kom i kontakt med en japansk-talende person som anbefalte å besøke en bar der det var kvinner. Spillerne skal deretter ha overnattet på et hotell, der hver ble betalt rundt 800 kroner for seksuelle tjenester.

ANGRER: Spillerne Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato og Keita Imamura forteller på en pressekonferanse at de angrer på den fuktige byturen. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP
ANGRER: Spillerne Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato og Keita Imamura forteller på en pressekonferanse at de angrer på den fuktige byturen. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP Vis mer

Send hjem

Spillerne ble avslørt og straks sendt hjem til Japan med fly. Spillerne måtte selv betale for billetten.

- Som sjef må jeg beklage til det japanske folk, sier Yuko Mitsuya, sjef for Det japanske basketballforbundet.

Hun kaller også oppførselen til spillerne for «skammelig».

Japans basketballag møter Hong Kong onsdag, med bare åtte spillere på laget.

- De angrer bittert på det de gjorde, men det er klare brudd på våre regler, sa Yamashita etter det som har blitt en stor skandale i Japan.

Ei avis publiserte bilder av de fire idrettsutøverne mens de oppholdt seg i et fornøyelsesområde i Jakarta. De skal ha hygget seg med mat og drikke, før de og etter hvert forsvunnet inn på et hotell med en kvinne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!