Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må betale 35.mill for kontraktsbrudd

Gikk fra Sociedad til Athletic Bilbao.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den spanske fotballspilleren Iban Zubiaurre er dømt til å betale Real Sociedad 35 millioner kroner i erstatning for kontraktsbrudd.

Den oppsiktsvekkende dommen ble avsagt i baskisk høyesterett onsdag. Domstolen opprettholdt dermed straffen som ble avsagt i en lavere domstol i San Sebastian nylig.

Zubiaurre, som er tidligere spansk U21-landslagsspiller, forlot Sociedad i 2005 til fordel for den baskiske rivalen Athletic Bilbao, selv om han hadde ett år igjen av kontrakten.

Den overraskende exiten førte til at ledelsen i Real Sociedad gikk til søksmål mot spilleren – og krevde en erstatning på svimlende 240 millioner kroner.

Spilleren selv tilbød klubben snaue ti millioner kroner.

Zubiaurres advokat beskriver onsdagens domsavsigelse som urettferdig, men innrømmer at erstatningen kunne blitt enda større.

(ANB-AP)

DYR OVERGANG: Iban Zubiaurre forlot Real Sociedad ett år for kontraktens utløp. Nå må han punge ut med 35 millioner kroner. Foto:Reuters
DYR OVERGANG: Iban Zubiaurre forlot Real Sociedad ett år for kontraktens utløp. Nå må han punge ut med 35 millioner kroner. Foto:Reuters Vis mer