Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må betale dusør om han noen gang får spurtbank av en svenske

Northug har meldt seg inn i svensk Facebook-gruppe.

VAR PÅ BARNESKIRENN: Petter Northug delte i dag ut medaljer og stilte i dag opp på bilde med cirka 180 unger som deltok på barneskirenn i Sørkedelen. For ikke å snakke om alle autografene han skrev...   Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet
VAR PÅ BARNESKIRENN: Petter Northug delte i dag ut medaljer og stilte i dag opp på bilde med cirka 180 unger som deltok på barneskirenn i Sørkedelen. For ikke å snakke om alle autografene han skrev... Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SØRKEDALEN (Dagbladet): I irritasjon over Petter Northugs spurtmessige overlegenhet opprettet en svensk langrennsentuasiast tidligere i vinter en Facebook-gruppe med navnet «100 kr per medlem till den svensk som kan spurta ner Northug!»

I løpet av få dager vokste gruppa til et firesifret antall medlemmer, og i skrivende stund har 1524 medlemmer forpliktet seg til å åpne lommeboka om den «kaxige» nordmannen får spurtbank i et distanserenn.

Ett av dem er Petter Northug selv.

- Jeg har meldt meg inn, opplyser han til Dagbladet. 

- Blir aldri utbetaling
Beløpet på 100 svenske kroner er knapt er en dråpe i havet for Northug, men han forsikrer at en utbetaling uansett ikke er nært forestående.

- Det er jo i forbindelse med distanserenn, så da er det greit.

- Det blir ikke noen utbetaling neste vinter heller?

- Nei, det blir aldri noen utbetaling. Det er derfor jeg har meldt meg inn i gruppa, sier Petter til Dagbladet.

Ønsker Northug velkommen
Det er Oskar Karlin som er grunnleggere av gruppa, og han har lagt følgende premisser for at Northugs eventuelle overmann skal få dusøren utbetalt:

«Alla medlemmar i gruppen skänker 100 kr till den svensk som lyckas spurta ner Petter Northug i en distanstävling där båda åkarna har samma förutsättningar när de närmar sig upploppet. Ingen behöver sätta in några pengar förrän det sker. Då kommer jag skaka fram kontonumret till personen som äntligen piskat norrmannen.»

Da Dagbladet forteller at gruppa har fått et celebert medlem ler han godt.

I GODT HUMØR: Petter Northug er kanskje sliten både mentalt og fysisk etter en lang og suksessrik sesong, men det så ikke slik ut på barneskirennet i Sørkedalen. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet
I GODT HUMØR: Petter Northug er kanskje sliten både mentalt og fysisk etter en lang og suksessrik sesong, men det så ikke slik ut på barneskirennet i Sørkedalen. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet Vis mer

- Jeg har jo sett at en person med det navnet har vært medlem, men jeg visste ikke at det faktisk var ham. Det er morsomt, og viser at han har god humor, sier Karlin.

- Petter sier det aldri blir noen utbetaling?

- Vi får bare håpe at det blir det. Meningen med å starte gruppa var at det skal være en ekstra motivasjon for svenskene. Jeg var litt sur på at han vant alle spurtene og fant ut at jeg måtte gjøre noe. Men jeg trodde ikke så mange skulle melde seg inn.

Blant de 1524 medlemmene er han overrasket over antallet nordmenn. Men ikke alle har «fredelige hensikter».

- Det er mange nordmenn som har blitt medlem og skrevet masse skit. Til tider har gruppa vært oversvømt med kjepphøye kommentarer i stil med Petters egne. Så jeg har ikke peiling på hvor mange som faktisk kommer til å betale. Samtidig er det faktisk en del nordmenn med som er lei av Petters arroganse. Men jeg vil understreke at jeg ikke har noe imot Northug som person, han er virkelig noe positivt for langrennssporten. Det er bare veldig dumt at han er norsk. Han er jo født veldig nær svenskegrensa. Bare tenk om unionen fortsatt eksiterte, drømmer Karlin.

Tror på Hellner eller Jönsson
Han føler seg trygg på at en svenske kommer til å spurtslå Northug i et distanserenn kommende vinter. Og selv om Northug selv har lovet utallige ganger at Marcus Hellner aldri kommer til å beseire ham i en spurt, er Karlin av motsatt oppfatning.

- Jeg tror det enten blir Hellner, eller Emil Jönsson om han bare satser litt mer på distanse. Han har tatt steg der i år, og ble nummer tre på duatlon i det svenske mesterskapet. Når han først blir slått blir Petter litt mer menneskelig.

Enkelte var på Karlin etter duathlon i OL, da Hellner vant etter Northugs stavbrekk, og krevde utbetaling. Det kom imidlertid ikke på tale.

- Södergren «spurtet» jo ned Northug i kampen om 10. plassen, da Petter hadde gitt opp. Men ifølge reglene handler det om 1. plassen, han må slås på oppløpet og det må være et distanserenn, sier Karlin.

Neste sjanse kommer ikke før i november.

GARANTERER AT PENGENE ALDRI BLIR UTBETALT: Petter har meldt seg inn fordi han er trygg på at han slipper å betale. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet
GARANTERER AT PENGENE ALDRI BLIR UTBETALT: Petter har meldt seg inn fordi han er trygg på at han slipper å betale. Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!