Må betale dusør om han noen gang får spurtbank av en svenske

Northug har meldt seg inn i svensk Facebook-gruppe.

VAR PÅ BARNESKIRENN: Petter Northug delte i dag ut medaljer og stilte i dag opp på bilde med cirka 180 unger som deltok på barneskirenn i Sørkedelen. For ikke å snakke om alle autografene han skrev...   Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet
VAR PÅ BARNESKIRENN: Petter Northug delte i dag ut medaljer og stilte i dag opp på bilde med cirka 180 unger som deltok på barneskirenn i Sørkedelen. For ikke å snakke om alle autografene han skrev... Foto: SVEINUNG U. YSTAD/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| SØRKEDALEN (Dagbladet): I irritasjon over Petter Northugs spurtmessige overlegenhet opprettet en svensk langrennsentuasiast tidligere i vinter en Facebook-gruppe med navnet «100 kr per medlem till den svensk som kan spurta ner Northug!»

I løpet av få dager vokste gruppa til et firesifret antall medlemmer, og i skrivende stund har 1524 medlemmer forpliktet seg til å åpne lommeboka om den «kaxige» nordmannen får spurtbank i et distanserenn.

Ett av dem er Petter Northug selv.

- Jeg har meldt meg inn, opplyser han til Dagbladet. 

- Blir aldri utbetalingBeløpet på 100 svenske kroner er knapt er en dråpe i havet for Northug, men han forsikrer at en utbetaling uansett ikke er nært forestående.

- Det er jo i forbindelse med distanserenn, så da er det greit.

- Det blir ikke noen utbetaling neste vinter heller?

- Nei, det blir aldri noen utbetaling. Det er derfor jeg har meldt meg inn i gruppa, sier Petter til Dagbladet.

Ønsker Northug velkommenDet er Oskar Karlin som er grunnleggere av gruppa, og han har lagt følgende premisser for at Northugs eventuelle overmann skal få dusøren utbetalt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer