- Må bevise at jeg er god nok

David Beckham blir nå blir hyllet som en av kongene i spansk fotball. Englands kaptein mener spillestilen i Spania passer ham svært godt. Dagbladet møtte «numero 23 » etter en ny superkamp i La liga.

MALAGA (Dagbladet): Dagbladet var til stede da superstjernen tok seg en prat med noen ytterst få medier etter Real Madrids 3- 1-seier mot Malaga seint søndag kveld.

- Jeg har det veldig fint i Spania. Spillestilen passer meg svært bra. Jeg har funnet meg til rette i Real Madrid, sier Beckham.

Beckham begynte karrieren i Real Madrid på høyre kant, men i de tre siste kampene har Englands kaptein fått den sentrale plassen på midten. Han løper mest, har giftige cornere og scorer fortsatt vidunderlige frisparkmål.

Da blir du helt i Spania. Beckham har vært på rundens lag de tre siste ukene. De spanske sportsavisene overgår hverandre i superlativer. Han pryder sportsavisenes førstesider flere ganger i uka.

- Ikke større press

Beckham sier selv han fortsatt snakker lite spansk, men at det er viktig for ham å lære seg språket. Hans beste kamerat på laget er den brasilianske superbacken Roberto Carlos.

Ved 01-tiden natt til mandag forlot Real Madrids superstjerner solkysten. Zidane, Figo, Ronaldo og Roberto Carlos dro uten å si et ord til pressen, men David Beckham tok seg tid.

- Hvordan har overgangen til spansk fotball vært?

- Jeg er priviligert som har fått lov til å komme til denne klubben. Jeg er blitt tatt godt imot av alle rundt meg, sier Beckham.

- Presset er egentlig ikke større her enn i England, men det er viktig å fokusere på fotballen - ikke på alt oppstyret rundt, sier han.

Diamantøredobb

Beckham-maniaen i Spania ser ikke ut til å stoppe, selv om han også er den spilleren som får mest skjellsord av hjemmepublikummet når Real Madrid spiller borte. De siste dagene har imidlertid den ene eksperten etter den andre kommentert at Beckham hever Real Madrid.

I motsetning til Zidane og Figo løper Englands kaptein kontinuerlig i 90 minutter. Og han har vært nest sist på en rekke scoringer. Søndag var han innblandet i samtlige tre mål mot bunnlaget Malaga.

- Jeg må i hver eneste kamp bevise at jeg er god nok for dette laget. Jeg kjemper og jobber alltid, sier David Beckham. Og smiler.

Han har en diamantøredobb i høyre øre og er nydusjet. Utenfor spillerinngangen hyler småjenter.

- Her er alle stjerner. Jeg er fornøyd med at jeg får spille, og jeg er fornøyd at laget spiller bra. De siste kampene har vært gode - for meg, men ikke minst for laget, fortsetter superstjernen.

Neste uke fortsetter Champions League-sirkuset. Beckham mener at Real Madrid kan ta tilbake trofeet. Real Madrid har, til tross for et tett kampprogram, stilt med samtlige superstjerner i hver eneste kamp hittil i år.

- United er en konkurrent!

- Jeg vil markere meg i Champions League, og jeg er ikke bekymret for å spille så mange kamper. Manchester United? De er en konkurrent! konstaterer Beckham.

Han bor fortsatt på hotell i Madrid. Han og kona Victoria ser etter et passende sted å bo. Victoria har, ifølge engelske tabloider, bare oppholdt seg 33 av i alt 83 dager i Spania. Det har ført til rykter og skriverier om problemer i ekteskapet.

Seint søndag kveld gjorde Beckham det klinkende klart da den engelske avisa The Sun spurte hvor kona var, og om de hadde problemer:

- Vi har ingen problemer i ekteskapet. Victoria jobber mye. Derfor er hun mye borte. Vi nyter livet i Spania, og jeg forsøker å konsentrere meg om fotballen. Det er ille når avisene, da mener jeg de engelske tabloidene, skriver mye usant, sier Beckham.

David Beckham tar opp treningsbagen og smiler bredt. Så forsvinner han ut til en jublende folkemasse.

Må levere

Dagen etter er han igjen på førstesidene. «Madrids lanse», blir han kalt. Avisenes ekspertkommentatorer, og dem er det mange av, beskriver Beckham for øyeblikket som Real Madrids viktigste spiller. Beckham selv tar alt oppstyret tilsynelatende med knusende ro, men han vet at han må levere varene på banen. For i fotballgale Spania er du helt den ene dagen, og syndebukk den neste.

<B>STJERNE I SPANIA: </B> David Beckham forteller til Dagbladet at han er fornøyd bare med å få spille for Real Madrid. Her feirer han etter målet på søndag.