- Må bli bedre fysisk

Da landslagssjef Åge Steen gikk gjennom områder hvor kvinnelaget må forbedre seg, startet han med fysikk og utholdenhet.

- Vi har vært best i verden på det, men nå må vi passe oss, for motstanderne er i ferd med å passere oss, sa han, og nevnte Tysklands duellspill i semifinalen og utholdenheten til flere av de beste lagene.

- Ved å få bedre utholdenhet, kan vi løpe mer, men det er ikke eneste effekt. Er man sliten, gjør man også flere feil med ballen, sier han.

Steen ga Anne Bugge-Paulsens spill som høyreback i semifinalen som et eksempel. Hun er normalt midtstopper, og ikke vant til å løpe så mye.

- Hun gjorde en kjempejobb mot Birgit Prinz, men holdt knapt en omgang da hun måtte løpe sammen med Prinz.

Ved siden av utholdenhet vil Steen prioritere spillernes ferdigheter en-mot-en, både defensivt og offensivt.

- Blir vi bedre førsteforsvarere, får vi bedre brudd, og da kan vi dyrke stilen vår bedre. Blir vi bedre en-mot-en offensivt, blir vi flinkere til å passere motstandere for å brekke opp forsvaret, sa han.

Steen gjentok torsdag at han tror Norge ville vunnet semifinalen om laget hadde fått det første målet.

- Tyskland vant 7-4 i sjanser, men fikk de par siste da vi gamblet mot slutten i jakt på utligning. Det var ikke ufortjent at de vant. Det som skiller vinnere fra tapere i fotball er å få marginene på sin side. Vi klarte det i OL, Tyskland klarte det her, sa han.

(NTB)