Må bli kvitt Kvisvik og Helstad

SOTRA (Dagbladet): - Det eneste som bekymrer meg, er at Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik kan bli solgt når som helst, sier Teitur Thordarson. - Det er fælt å si det, men vi gjør alt vi kan for å bli kvitt dem, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Med 70 millioner i gjeld, og per dags dato knapt noen evne til å betjene rentene på det løpende økonomiske uføret, drømmer Brann-ledelsen om tilbud på Helstad og Kvisvik. Man har faktisk kommet så langt, slik Bjørn Dahl uttrykte det overfor Dagbladet i går kveld, at det hvert øyeblikk handler om førstemann til mølla.

- Det eneste vi ikke har gjort er å henge en prislapp rundt halsen på dem og plassert Thorstein og Raymond på torget, sier Brann-direktøren galgenhumoristisk.

- De skal i hvert fall selges, og vi prøver å få dem til utlandet. Og noen henvendelser har det vært og vi håper på flere etter påske. Ja, jeg forventer noen allerede i løpet av neste uke.

Frykter framtida

Brann var veldig gode mot Viking de første 45 minuttene på Straume Idrettspark i går ettermiddag. Forsvaret var solid, overgangene hurtige og giftige, og løpskraften like stor som viljen. Men mål ble det ikke før i begynnelsen av andre omgang. Da Thorstein Helstad gjorde 1- 0 og Branns nye stopperfunn Knut Walde klemte inn det andre etter en corner.

- Vi var gode, ja, sier Brann-treneren. - Og på vårt beste kan vi nok bli like gode som vi har vært. Men fordi vi kommer til å miste sentrale spillere som Thorstein og Raymond, vil vi også svinge voldsomt i prestasjonene.

- Stallen er like stor som den var i fjor, men bredden er ikke like god.

Et barn å tenke på

Sjøl forholder Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik seg rolige til klubbledelsens ønske om å bli kvitt dem så fort som mulig. De har, som de sier, blitt vant til å ha det hengende over seg.

- Jeg ble far til ei lita jente natt til lørdag, så akkurat nå har jeg andre ting å tenke på, sier Thorstein Helstad.

- Det med overgang har for mitt vedkommende vært når som helst i over ett år. Men utgangspunktet er det samme - jeg vil til utlandet. Og når det skjer, eller hvis det skjer, vil jeg bli glad.

- Det ligger ikke så mye penger i meg, sier Raymond Kvisvik. - Det er ikke sikkert at noen vil kjøpe meg, engang. Men også jeg vil til utlandet for å oppleve en ny kultur og lære meg et nytt språk. Så da kan du stryke Strømstad - jeg kan nemlig svensk.

Herjet med Viking

Branns trygghet bakover, til laget ble byttet ut inntil det uforsvarlige, gledet Teitur Thordarson mest i går. Sammen med alle målsjansene mot det Viking-forsvaret han omtaler som Norges beste. For da Knut Walde gjorde 2- 0 seks minutter etter pause, sto det 8- 1 i røde målsjanser. Da kampen var ferdig sto det 11- 6.

Bjørn Berland scoret Vikings reduseringsmål. Han burde utliknet også. Men at han ikke klarte det, forklarer Vikings problem når Erik Nevland er skadet.

De trenger målscorere.

- Vi sliter framover, sier Viking-trener Benny Lennartsson. - Sjøl med Erik Nevland på plass trenger vi en spiss til.

- Egil Østenstad nevnes som en het kandidat?

- Ja, men han har ikke spilt på lenge. Derfor er han bare en av de spillerne som vurderes.

DESPERAT: Brann-direktør Bjørn Dahl har en anseelig gjeld å betjene, og vil selge spillere fortest mulig.
PESSIMIST: Trener Teitur Thordarson konstaterer at Branns prestasjoner kommer til å svinge etter salgene.
MÅ BORT: Raymond Kvisvik skal selges - men tror ikke selv at han vil bli innbringende.
SALGSVARE: Thorstein Helstad (t.h.) i duell med Vikings Toni Kuivasto på Straume stadion på Sotra. Helstad er spissen som akkurat ikke rakk å bli solgt mens norske spillere stadig var blant Europas lettest omsettelige. Brann har gjort absolutt alt for å selge ham i omtrent et år nå.