Færøyene - Norge, kl. 20.45 mandag

- Må bli litt dirty

Norge omtaler Færøyene med respekt. Kjetil Rekdal mener laget må lære seg å holde på en ledelse: - Vi må være smarte, taktiske, kyniske og litt dirty, sier han.

NY UTFORDRING I VENTE: Humøret var på topp hos Martin Ødegaard og Sander Berge da fotballandslaget landet i Torshavn lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NY UTFORDRING I VENTE: Humøret var på topp hos Martin Ødegaard og Sander Berge da fotballandslaget landet i Torshavn lørdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer
  • Færøyene – Norge, kl. 20.45 mandag

TORSHAVN (Dagbladet): Fotballandslaget er på plass i Torshavn på Færøyene. Mandag venter kamp nummer fire i EM-kvalifiseringen mot laget som ligger på 97. plass på FIFA-rankingen. Men Færøyene blir ingen «walk in the park», skal vi tro assistent Per Joar Hansen.

- I alle kvalifiseringer gir de store nasjoner problemer, og spesielt på hjemmebane. Det er lag som har kommet derfra med skrekken, sier Hansen i sin analyse.

Norge kommer fra en Romania-kamp som totalt sett ble en blandet opplevelse. Laget ledet 2–0 helt til det gjensto under et kvarter. Så raknet det igjen, på samme måte som i 3-3-kampen mot Sverige i mars.

KUNSTGRESS: Her - på Tórsvøllur i Torshavn - spilles kampen mellom Færøyene og Norge mandag. Det bygges rundt banen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KUNSTGRESS: Her - på Tórsvøllur i Torshavn - spilles kampen mellom Færøyene og Norge mandag. Det bygges rundt banen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Det er sjokkerende at det skjer igjen, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. Og følger opp:

- Vi må være smarte, taktiske, kyniske og litt dirty. Vi må ta frispark i noen faser av kampen. Se på lag som Manchester City, Liverpool og andre store klubber. Når de skal verne om et resultat, skjer det både med lovlige og ulovlige midler.

Flere av spillerne var nøyaktig inne på det samme etter kampen fredag: Norge må opptre mer kynisk når laget har skaffet seg ledelsen.

Færøyene tapte 4–1 for Spania hjemme for to dager siden og ligger helt sist i gruppa. Men assistenttrener Hansen advarer:

- De har en dansk trener i Lars Olsen som har vært der i åtte år. Han har gjort en meget god jobb. En god del av spillerne spiller på Island, du har noen i dansk superliga, Eliteserien i Norge og en spiss fra Armenia Bielfeld (Jóan Símun Edmundsson). Det er en bra blanding på nivået.

FORBEREDELSER: Lars Lagerbäck og landslaget trente på Tórsvøllur i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORBEREDELSER: Lars Lagerbäck og landslaget trente på Tórsvøllur i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Kampen spilles på Tórsvøllur. Den bygges om og skal etter hvert ta 7000 tilskuere.

- Det er ikke ofte vi spiller på kunstgress. Men det vil vi oppleve på Færøyene, sier Hansen.

Om motstanderen opplyser han:

- Det er et lag som spiller med ulike systemer: 5-4-1, 4-4-2 og 4-4-1-1. De er gode på innkast og duellspill. De skaper sjanser og scorer mål på dette. Og så har de et veldig entusiastisk hjemmepublikum. Er det et lag Færøyene vil klå, så er det Danmark og Norge.

Kampstart: Klokka 20.45 mandag.

EM-KVALIK
Spania33008-29
Sverige32108-47
Romania31117-54
Malta31022-63
Norge30216-72
Færøyene30033-100