Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Må bli proff for å bli bedre

Italienske og franske profflag ligger langflate etter Thor Hushovd. Men foreløpig kan de spare seg bryet, for 20-åringen er innstilt på å forsvare VM-seieren for amatører fra i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men jeg innser at amatørlivet nærmer seg slutten. Trolig skriver jeg kontrakt etter VM i Italia til høsten, sier Hushovd til Dagbladet.

Seier på gårsdagens tempoetappe og fjerdeplass på fellesstarten seinere på kvelden, var mer enn nok til at sammenlagtseieren i Tour de Loir et Cher var sikret.

- Jeg skjønte etter lørdagens ritt at dette ville gå veien. Tre minutter til gode på resten skal ikke være mulig å rote bort. På den 96 kilometer lange fellesstartetappen hadde jeg full kontroll, sier Hushovd.

Så bra har Grimstad-gutten syklet at profflagene sikler etter underskriften hans. Topplaget Credit Agricole henvendte seg direkte til sportssjef Atle Kvålsvoll rett etter målpassering.

Proff når som helst

- Interessant, men det finnes flere gode lag, sier Hushovd om den saken.

Fortsatt har han halvannet år igjen av kontrakten med Ringerike Cykleklubb. Men en klausul gir åpning for et proffliv når som helst.

- Jeg kjører helt sikkert amatør-VM i Italia til høsten. Etter den tid kan alt skje. For å utvikle meg videre, må jeg bli proff på et godt lag.

- Det er også viktig med et godt forhold til sportsdirektøren. Skal jeg bli en topprytter må laget satse på meg slik at jeg kan være med der det skjer. Det blir feil å gi meg bare drittjobber.

Moden nok

- Er du moden for et proffliv i din alder?

- Selv om jeg har utviklet meg mye i vinter, var jeg fysisk moden allerede i fjor. Men hodet skal også være med.

- Er det penger eller sportslig utvikling som driver deg?

- Hadde jeg tenkt på kroner og øre, kunne jeg tatt steget etter VM i fjor høst, sier Thor Hushovd.

  • De neste store oppgavene blir Ringerike Grand Prix på hjemmebane om halvannen uke og seinere klassikeren Paris-Roubaix, som Hushovd vant i fjor.