- Må bli sterkere, sier Berntsen. - Nei, sier spillerne

Uenige om veien videre.

Bjarne Berntsen og hans spillere er uenige om hvor Norge har mest å hente i forhold til verdens beste kvinnelandslag.

- Ingen tvil om at vi har store fysiske utfordringer. Vi har ikke lenger det toppnivået vi hadde tidligere i turneringen, og vi fikk en viktig lærepenge som viste hva vi må prioritere gjennom vinteren som står foran oss, sa landslagssjefen etter 1-4 for USA i bronsekampen.

- Vi må opp på et annet fysisk nivå for å henge med de beste. Vi må bli gjennomtrente atleter.

Spillerne hans ser det imidlertid annerledes.

- Nei, jeg vet ikke om jeg er enig. Først og fremst må vi bli bedre med ball. Vi får så ufattelig mange brudd mot oss og må løpe så sinnssykt mye på grunn av det, sier Ingvild Stensland.

- Jeg er ikke enig. Det er ball det går på. Vi mister ballen for lett og må jage veldig mye. Vi løper dobbelt så mye som alle andre, men vi peiser på der andre spiller kontrollert, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Heller ikke Solveig Gulbrandsen er enig med sjefen.

Hørt det før

- Det med fysiske utfordringer er blitt sagt etter hvert mesterskap. Per-Mathias Høgmo sa det, og Åge Steen sa det. Jeg mener at vi må være smartere med ball, bli teknisk bedre og farligere offensivt, mener hun.

- Da slipper vi å ha med oss så mange spillere hver gang vi angriper. Vi er heller ikke så farlige en mot en, og jeg synes godt vi kan trene den del på det.

- Må bli sterkere, sier Berntsen. - Nei, sier spillerne

Camilla Huse spilte i likhet med de tre andre samtlige seks kamper i VM, og heller ikke hun synes det er fysikken det skorter på.

- Jeg synes vi har mer å gå på med ball. Hvis vi mister ballen så mye så hjelper det ikke hvor mye vi kan løpe. Det er bedre å tro på egne ferdigheter, sier hun.

Bjarne Berntsen sa allerede etter 0-3-tapet mot Tyskland at kravene til spillernes egentrening vil bli skjerpet for å heve det fysiske nivået.


Sto ikke opp

- Før bronsekampen var fysikken den store utfordringen vi satte. Det handlet om duellstyrke, vilje til å slåss og å vinne annenballer i feltet. Vi maktet dessverre ikke å løse det, mot et USA-lag som er så fysisk gjennomtrent, sier han.

- Vi har rullert mer enn andre lag i VM, men de står likevel opp bedre enn oss mot slutten. Det er enorm forskjell mellom det fysiske nivået i toppserien og det som kreves for å være med i toppen her. Det nytter ikke å være best i toppserien og tro at det skal holde.

Landslagssjefen har fått mye skryt fra spillerne fordi han har gjort Norge til et mye mer spillende lag enn før. Nå vil han løfte det fysiske nivået for å gjøre Norge til gullkandidat i OL.

- Jeg skal bruke litt tid før jeg oppsummerer VM, dette er ikke rett tidspunkt. Jeg skal lage en skikkelig evaluering etter å ha snakket med støtteapparatet, sier han.

TØFFERE? Lene Storløkken og resten av det norske laget fikk det tøft mot USA og Lori Chalupny. Nå er trener og spillere ikke helt enige om hva som må gjøres for å nå helt opp neste gang. Foto: SCANPIX
TØFFERE? Lene Storløkken og resten av det norske laget fikk det tøft mot USA og Lori Chalupny. Nå er trener og spillere ikke helt enige om hva som må gjøres for å nå helt opp neste gang. Foto: SCANPIX Vis mer

Det virker som spillerne også har lyst til å gi noen innspill til den evalueringen.

(NTB)