- Må bli tøffere

LONDON (Dagbladet): Etter 74 dager med måltørke fikset Tore André Flo to mål mot Galatasaray onsdag. - Det var jeg meget, meget godt fornøyd med, sier Flo. Det var manager Vialli også.

Han mener Flo må slutte å være den snilleste gutten i Chelsea-klassen. - Nesten enig, sier Flo.

- Tore André må forandre seg fra en hyggelig kjempe til en rasende okse. Jeg elsker Tore André som spiller, men han må bli mer temperamentsfull ute på banen.

- Han har et utrolig potensial til å bli i verdensklasse, men han er fortsatt bare veldig god, sier Chelsea-manager Gianluca Vialli.

- Vi har snakket om det at jeg må bli litt tøffere, men jeg vet ikke om det er riktig å være sint ute på banen.

- Jeg kan nok få litt mer trøkk i det jeg gjør, bli litt tøffere. Det må jeg jobbe med, sier Tore André Flo til Dagbladet da vi treffer landslagsspissen etter treninga i går.

Irritert

- 74 dager uten mål for Chelsea, det er lenge?

- Ja, veldig lenge, men når først ting ikke stemmer, så blir det ofte sånn. Formen har ikke vært inne, men du må også tenke på at jeg ikke har startet i mer enn sju, åtte kamper denne sesongen.

- Innerst inne så plager det deg?

- Vel, jeg kan ikke gå til manageren å klage heller, ettersom jeg ikke har hatt noen særlig å vise til denne sesongen. Jeg har ikke vært noe bedre enn de andre som har spilt, sier Flo og blir omringet av en skokk med autografjegere.

- Irritert på Vialli?

- He, he, det blir vel alle som ikke kommer på laget, men han er en god manager som alltid snakker med spillerne. Det er opp til oss å vise at vi er gode nok.

- Hvordan skal du finne formen, hjelper de to målene onsdag?

- Ja, det er klart. Det var utrolig godt, og det hjelper på sjøltilliten.

Rival Sutton

- Spiller du i dag mot Arsenal?

- Det veit jeg ikke før etter spillemøtet klokka ett.

- Hvordan er ditt forhold til spissrival Chris Sutton?

- Det er så bra som det kan være, vi er begge spillere på Chelsea og takler en konkurranse om plassen på profesjonelt vis. Ikke noe problem.

- Det har vært mange forskjellige forklaringer på hvorfor du ikke har funnet den berømte formen, blant annet at du ikke har hatt steget, hva sier du om steget?

Tore André smiler og ser ned på svarte nypussa skotuppene.

- Det med steget er bare en av mange forskjellig forklaringer på hvorfor jeg ikke har spilt og scoret mer, men for å være helt ærlig; noen dager går det bra, andre dårlig. Sånn er det med fotballen, den er mystisk, sier Tore André Flo. Som av manger Vialli blir betegnet som Mr Nice Guy.

Ikke dele rom

- Tore André er en utrolig bra spiller å ha i klubben, det er aldri noen problemer med ham, og det er opp til meg som manager å finne det punktet som gjør at han blir litt mer fandenivoldsk når han spiller, sier Vialli.

- Har du høy terskel for å bli forbannet, hva om jeg kaller deg en langbeint stryning, hjelper det?.

Tore André ser ned igjen med et lurt smil.

- Jeg er ikke opptatt av å bli sinna, men jeg må nok få mer trøkk i det jeg gjør.

Vialli er enig.

- Jeg vil ha Flo litt mer rasende på banen, og da mener jeg ikke ufin og stygg, men han må sette seg i respekt. Både overfor motspillerne og innad i laget. Det siste er den franske VM-stopperen Frank Lebouef også en tilhenger av.

Han blir stadig vekk bedt om å dele rom med Flo når Chelsea er ute på fotballreiser. Lebouef vil helst unngå det:

- Flo er kjempehyggelig og grei, men han er alltid så stille, han sier absolutt ingenting. Er alle nordmenn sånn?

  • Tore André Flo får heller motbevise mot Arsenal i ettermiddag at stille nordmenn er de farligste.