Må bremse Ertzgaard

TOPPIDRETTSENTERET (Dagbladet): John Ertzgaard (23) vil raskest mulig ut og konkurrere mot de store gutta i Grand Prix-stevnene. Trener Leif Olav Alnes tror at eleven har like godt av å bygge seg opp via mindre stevner.

I dagens elitestevne i Haugesund starter sesongen for alvor for John Ertzgaard og de andre norske friidrettshåpene. Med Geir Moen som utfordrer håper John på en tid godt under VM-kravet allerede nå.

- Jeg løp 150 meter på 15.33 i Florø sist torsdag. Det tilsvarer 20.55 på 200 meter. 20.72 er kravet, sier John til Dagbladet.

Under optimale forhold i Florø (2.0 sekundmeters medvind) tok Ertzgaard knekken på Moens norske bestenotering (15.39). Moen løp sin tid på Oppdal i 1996, riktignok i motvind, men i kanskje sitt livs form - i september etter Atlanta-OL. Ertzgaards tid i sesongdebuten i midten av mai er derfor å regne som en knalltid.

- Jeg er fortsatt seig i muskulaturen. Har ikke frekvens. Det kan ta en måned før jeg er i toppform, sier John.

Så spørs det om de tre løpene i Florø (60 meter, 150 meter og 300 meter) gir negativt utslag i dag. Helst burde Ertzgaard hvilt to-tre dager til før neste løp. Det er viktig for Ertzgaard å stabilisere seg på tider rundt 20.50-20.60.

Trener Alnes er endelig så godt som ferdigforhandlet om samarbeidsavtale med Friidrettsforbundet som personlig trener for Ertzgaard, Moen og Quincy Douglas. Han er slett ikke sikker på om Ertzgaard bør løpe mot verdens raskeste menn allerede nå.

Det handler om å bygge sjøltillit. Eller å bryte ned sjøltillit. Åttendeplasser - knust av de beste - fører gjerne til det siste.

- Det er viktig å løpe under press, men det er også viktig å vinne løp. Det gjelder å finne motstanden som er akkurat på det nivået som er optimalt til enhver tid, sier Alnes.