Må bruke skadde spillere

MANCHESTER (Dagbladet): Alex Ferguson vurderer å gå imot et av sine manager-prinsipper og bruke skadde spillere mot Monaco i kveld. - Skadesituasjonen er prekær og, ja, det kan komme til å skje. Men alt dette må jeg ta i dag, sier United-manageren.

I går ettermiddag satte han seg til presse-bords og fortalte at Ryan Giggs og Nicky Butt stormer mot friskmelding. Om situasjonen til Ronny Johnsen og Phil Neville brukte han ordet «tvilsomme». Og derfor er det lite trolig at Drillos-stopperen er en av de spillerne Ferguson kan komme til å gamble med i kveld.

Etter det Dagbladet forsto av samtalen med taleforbudte Ronny Johnsen mandag kveld, er det gamle leggproblemet for alvorlig.

Mesterligaen betyr alt

- Vi får se hvordan det blir, sier Alex Ferguson. - Det kommer sjølsagt an på hvem som er friske og hvem som er skadd når vi møtes i dag. Jeg må gjøre en nøye vurdering, og når det gjelder Giggs er jeg veldig spent på hvordan han reagerte på gårsdagens trening.

Men:

- Hvis alt er umulig, har jeg andre kompetente spillere å sette inn.

- E-cupen er det viktigste for Ferguson, sier Henning Berg. - Likevel tror jeg ikke han er villig til å ta store sjanser. For sier fysioterapeuten at den eller den spilleren er skadd, tror jeg ikke han gambler.
- Det vil i hvert fall ikke gjelde mange.

Henning Berg, som alle andre United-spillere, har siden mandag sonet enda en verbal korttidsdom. Det er sånn det er i denne klubben - munnkurven er stram og gir ingen ting å gå på. Og derfor er skadesituasjonen og lagoppstillinga klassifisert informasjon.

- Ring meg en time før kampen, så kan vi snakkes da, smiler Henning Berg.

Henning spiller

Det siste er unødvendig med tanke på den norske medvirkningen på Old Trafford i kveld. Henning Berg spiller nemlig som eneste nordmann. Ole Gunnar Solskjær starter på benken, og Ronny Johnsen kommer i dress.
At avspark finner sted klokka 20.45 norsk vintertid, er derimot ikke hemmelig.

- Jeg er ikke redd for disse gutta uansett hvem som spiller, sier Alex Ferguson. - Vi har en tradisjon for å håndtere viktige kamper i denne klubben.

- Men det blir tøft, veldig tett og jeg har en følelse av at dødballsituasjonene blir viktige. Og derfor gjelder det å være tålmodige.

- Jeg tror nemlig at ett mål vil avgjøre fotballkampen.

Tror på mange mål

Henning Berg deler ikke Fergusons resultat-profetier. Han tror at ett mål vil føre til flere på Old Trafford.

- Det er så enkelt som at begge lagene er nødt til å score for å gå til semifinalen. Derfor tror jeg at det første målet vil åpne kampen.

- Og hvis Monaco får det, må vi ha to - og da kan det bli helt vilt.

- Da kan vi fort få flere baklengsmål.

- Høres pessimistisk ut?

- Hvis vi var skadefrie, ville jeg sagt at vi var klare favoritter. Slik situasjonen er nå, er det femti- femti.

- En av dine største fotballkamper?

- Den er utrolig viktig for United. Men størst for meg? Jeg har jo spilt noen landskamper da - og VM. Men på klubbnivå blir nok dette en av toppene.
- Hvis jeg spiller da, sier Henning Berg.

Det er jo det der med munnkurven.

MÅ FÅ HVILE: Leggskadde Ronny Johnsen sitter helt sikkert i dress når Monaco og Manchester United sparker i gang returkampen i E-cupen.