Må bryte barrieren for å ta medalje

Mentalt tungt å aldri vinne borte for Odd.

ENDELIG FRISKMELDT: Tommy Svindal Larsen kan trene for fullt igjen, og satser på et par innhopp før sommerferien. Odd kan trenge hans rutine på bortebane, for så langt har de ingen trepoengere på fremmed gress. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
ENDELIG FRISKMELDT: Tommy Svindal Larsen kan trene for fullt igjen, og satser på et par innhopp før sommerferien. Odd kan trenge hans rutine på bortebane, for så langt har de ingen trepoengere på fremmed gress. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

|||• Direkte 16.00: Sandefjord - Odd

(Dagbladet.no) Odd har ingen seire på fremmed gress denne sesongen, men likevel ligger skienslaget på en sterk 3. plass.

Det kan de takke hjemmeformen for.

Telemarkingene er nemlig Norges beste hjemmelag, med seks seire og to uavgjort på de åtte kampene som er spilt på Skagerak Arena. Borte har de slitt mer, men selv om de ikke har noen trepoengere - er ikke statistikken helsvart.

Odd har bare tapt to bortekamper - og har spilt seks uavgjort.

Slitsomt mentalt
Disse uavgjortkampene må derimot vippes til seire om Odd skal klare å holde seg i toppen. Det mener i hvert fall midtbanesjef Tommy Svindal Larsen.

- Det er ingen tilfeldighet at vi ligger på 3. plass, men det må en del ting til for at vi skal bli der. En av disse tingene er å vinne kamper på bortebane. Ikke bare med tanke på tabellposisjonen, men også litt for det mentale plan. Derfor må vi vinne i ettermiddag, sier Svindal Larsen til Varden.

Etter hver bortekamp blir de nå nemlig konfrontert med statistikken, og det er slitsomt i lengden.

En trøst - og grunn til optimisme - må være at den forrige borteseieren til Odd i Tippeligaen kom mot ettermiddagens motstander. 28. oktober 2007 vant skiensgutta 2-0 borte mot Sandefjord. Tre 2-0-seire på tampen av den sesongen var derimot ikke nok til å berge Odd fra nedrykk (tapte kvaliken mot Bodø/Glimt).

- Godt tak på Sandefjord
Selv om Odd tapte 3-0 borte mot Sandefjord i 1. divisjon i fjor, har de hatt et godt tak på hvalfangerne i Tippeligaen. Fem kamper har endt med fem Odd-seire.

- Vi har hatt et godt tak på dem, og det må vi utnytte psykologisk. Men det blir ingen enkel match selv om Sandefjord ikke har vunnet på sine åtte siste kamper. Barrierer er jo til for å brytes, så vi må passe oss så vi ikke undervurderer Sandefjord, sier Svindal Larsen.

Fast bestemt på å bryte deres egen barriere - og bli kvitt bortespøkelset.

Med seier mot Sandefjord kan Oddrane lene seg tilbake i tv-stolen søndag kveld, vel vitende om at ingen kan klatre forbi dem på tabellen. Da er de også bare én kamp unna å kunne ta sommerferie på medaljeplass.

Odd møter Start hjemme neste helg, den siste runden før Tippeligaen tar en to ukers sommerferie.