Må bytte ut kneet

Cathrine Roll-Matthiesen (34), før kjent som Cathrine Svendsen, la opp håndballkarrieren for tre år siden. I dag tar hun smertestillende for å døyve ettervirkningene. Før sommeren bytter hun ut kneet.

Roll-Matthiesen var en av strategene på OL-sølvlaget fra Seoul. Den tidligere bakspilleren sliter med knær og hofter, og står akkurat nå i operasjonskø.

Hun håper å bli operert før sommerferien - 34-åringen skal bytte ut venstrekneet.

- Jeg er ikke helt sikker på om det blir operasjon. Legen synes jeg er litt for ung, derfor har jeg ikke fått noen dato ennå, sier hun.

Likevel virker en operasjon uunngåelig.

- Skadene utelukker all type idrett. Jeg trener litt spinning, men det er det eneste. Jeg forsøkte å spille håndball ei lita stund, men det gikk ikke, sier Cathrine Roll-Matthiesen til Dagbladet.

Aldri presset

I år er det tjue år siden hun opererte korsbåndet i venstrekneet første gang. Siden har det blitt meniskoperasjon i begge to, i tillegg til en korsbåndsoperasjon i høyrekneet.

Angrer gjør hun imidlertid ikke.

- Jeg tenkte overhodet ikke på seinvirkninger da jeg holdt på. Og jeg tror ikke jeg hadde gjort noe annerledes dersom jeg hadde fått sjansen en gang til, sier Roll-Matthiesen.

Det eneste hun kanskje ville begrenset, er alle de gangene hun presset kroppen til det ytterste mens hun hadde smerter.

- Men jeg har aldri følt noe press, og klandrer ingen andre enn meg sjøl. Jeg bærer ingen bitterhet over det som har skjedd, sier 34-åringen.

Døyver smerter

Hun har ikke lyst til å framstå som sytete etter en lang og suksessrik håndballkarriere.

- Det er mange som har det verre enn meg, sier hun.

Roll-Matthiesen innrømmer at hun går på et revmatisk medikament for å døyve smertene, noe hun trolig må gjøre resten av livet. Og den fysiske aktiviteten med de to småguttene hennes er begrenset.

- Jeg kan jo ikke gjøre det jeg har lyst til i dag. Heldigvis har jeg en jobb som ikke krever så mye fysisk av meg, sier Roll-Matthiesen.

I tillegg til OL-sølvet fra Seoul tok hun to VM-bronser (1986 og 93) samt OL-sølv i Barcelona 92 i sin landslagskarriere. Til sammen deltok 34-åringen i seks mesterskap med Norge.

INAKTIV: Lars (5) og Aksel (15 mnd.) kan bli nødt til å finne seg i at et kunstig venstrekne hos mamma Cathrine Roll-Matthiesen, tidligere Svendsen, begrenser leken. - Jeg kan jo ikke gjøre som jeg vil sammen med dem, sier 34-åringen.