Må dekke rumpa

Groruddalen golfklubb strammer inn kleskoden.

- Det var i ferd med å utarte seg, sier styreleder i Groruddalen golfklubb, Astri Schmidt.

Spilte folk i bikini eller bar overkropp da, spør vi.

- Nei, så galt var det ikke, men enkelte møtte opp i mer typiske strandantrekk. Det kan vi ikke ha noe av. Shortsen må i det minste dekke rumpa, og t-skjortene må dekke magen.

Midt oppe i Groruddalen, et område enkelte assosierer med triste boligblokker og industri, ligger Groruddalen golfklubb. Som golfklubber flest, har også denne en kleskode sier Schmidt. Og det har de hatt lenge.

- Alle golfklubber har jo kleskode. Vi har alltid hatt kleskode, men har nå funnet det nødvendig å minne om at denne finnes. Kleskoden inngår i grønt kort-opplæringen, så dette burde være kjent for alle golfspillere.

- Foranledningen til at vi satt opp et oppslag om dette var tilbakemeldingene fra medlemmene i en medlemsundersøkelse. Disse uttrykte at kleskoden burde overholdes. Derfor satt vi opp et lite oppslag for å minne om at en ikke kan gå i hva som helst, sier Schmidt.

Frykter dere at golfen skal få et «Harrystempel?»

- Nei, overhodet ikke. Men enhver idrett har sitt antrekk.

Er dette for å nærme dere vestkantens snobberi?

- Nei, det er ikke nødvendig. Vi har medlemmer fra hele Oslo vi, både øst og vest. Men hvorfor skal det ikke være så nøye på Grorud? En kan ikke tillate seg hva som helst her heller, svarer hun.

Hvorfor er det så viktig med krage?

- Det er ikke så viktig. En får spille om en ikke har krage også. Men kragen har også andre positive effekter, som at man blir mindre solbrent i nakken med krage.

Kleskoden:

Pen t-skjorte med krage, men en kan gå uten krage også. Singlet går ikke.

En kan spille i shorts.

Klærne behøver ikke å være kostbare.

- Alle er velkommen, det er et hyggelig sted, forsikrer Astri Schmidt. Hit kommer også ikke-golfere, som kan spise middag og kose seg i sommervarmen, sier hun.

KORREKT ANTREKK: Her er golfantrekket i tråd med retningslinjene.