Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verste start på 10 år:

- Må erkjenne at vi er sist

Sarpsborg 08 ble snytt for straffe da de gikk på sitt femte tap for sesongen.

SNYTT: Joachim Thomassen og resten av lagkameratene reagerte umiddelbart da Sarpsborg 08 ble snytt for straffe hjemme mot Brann torsdag kveld. Video: Fotball Media Vis mer

Sarpsborg 08 - Brann 0-1 (0-1)

Sarpsborg 08 har hatt en tøff start på sesongen med fire strake tap og null poeng så langt i årets sesong. Og det ble ikke bedre etter kveldens kamp mot Brann.

Vertene hadde det meste av spillet, men ble snytt for straffe og ble igjen straffet hardt av gjestenes Gilbert Koomson.

Med fem tap på de fem første kampene i Eliteserien ser ting mørkt ut for sarpingene. Aldri før har ett lag som har tapt de første fem kampene reddet plassen. Sist gang et lag hadde en liknende statistikk var Hønefoss i 2010.

- Sarpsborg er et lag, en klubb og en by som står sammen uansett. Vi har sola oss i glansen før vi, så nå må vi stå litt i dritten sammen og spa møkka, så dette skal vi komme oss ut av, sa Sarpsborg 08s kaptein Joachim Thomassen til Eurosport etter kampslutt.

- Vi må fortsette å ha troa på det vi gjør. Vi ser at når vi klarer å gjøre det vi blir enige om kommer vi til store sjanser, følger Thomassen opp.

Mikael Stahre var ny trener for Sarpsborg 08 før sesongen og har hittil ikke maktet å sikre klubben et eneste poeng. Etter kampen mot Brann var han klar på at resultatene ser dårligere ut enn prestasjonene.

Sarpsborg har i flere kamper, også i kveld, vist lovende takter, men ikke fått uttelling for prestasjonen på banen. Likevel mener han klubben må akseptere posisjonen klubben har på tabellen.

- Vi må erkjenne at vi er sist på tabellen med null poeng, så vi får spille på vår del av tabellen. Vi kan ikke bry oss at lag som kanskje er like gode som oss har 8 poeng. Vi har null og da får vi titte først og fremst på hvor langt det er opp til kvalstreken og så må vi fortsette å spille vårt spill, sa Stahre til Eurosport.

Brann har på sin side hatt en god start på sesongen, men med uavgjort og tap i de to siste kampene var det også knyttet noe usikkerhet ved gjestenes form.

Med seier torsdag rykket Brann opp til en tredjeplass på tabellen.

Det hadde vært lynnedslag på Sarpsborg Stadion tidligere torsdag og uflaksen fortsatte for blåtrøyene hjemme mot Brann.

Men det kunne ha blitt en drømmestart for vertene etter at den svenske nysigneringen Anton Salétros slo opp til Jørgen Strand Larsen. Unggutten tok ned ballen og skjøt på førstetouch. Ballen gikk i Vegard Forren og hjemmelagets spillere ropte på straffe.

På reprisen i etterkant ser det ut til at ballen treffer hånda til Forren, men dommer Svein Oddvar Moen fikk ikke med seg hendelsen.

- Ufortjent. Det er ganske tydelig det, sånn er det. Vi får ikke straffe og nå må vi ut og score to, sa Jørgen Strand Larsen til Eurosport i pausen.

Sarpsborg 08 som har hatt en tøff start på sesongen med fire strake tap fikk en tung start på kampen torsdag kveld.

- Brutal omgang

For selv om Sarpsborg 08 hadde mye ball hjemme på Sarpsborg Stadion i førsteomgang, var det Brann som tok ledelsen like før pause.

Gilbert Koomson og Taijo Teniste kombinerte seg inn i Sarpsborgs sekstenmeter, og Koomson skjøt i lengste hjørne. 08-keeper David Mitov Nilsson strakk seg så lang han er, men må konstatere at avslutningen var for god, og kantspilleren sendte bortelaget i ledelsen.

- Brutal omgang for Sarpsborg som har dominert førsteomgang, men det er Gilbert Koomson som satte målet, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim da lagene gikk til pause.

Fant ikke nøkkelen

I andreomgang fortsatte Sarpsborg 08 å styre kampen, men slet med å få hull på Brann-forsvaret. Etter at Kristoffer Barmen måtte ut med en skade, kom Bismarck Acosta inn og Lars Arne Nilsen la om til fem bak.

Det gjorde jobben vanskelig for hjemmelaget som hittil i år bare har funnet nettmaskene tre ganger.

Det nærmeste sarpingene kom var etter en drøy time spilt. Innbytter Ismaila Coulibaly brøt høyt i banen, dro seg fremover, kjørte en piruett for å komme seg i skuddposisjon og skjøt fra 20 meter. Skuddet er greit nok, men Ahamada så ut til å ha full kontroll på forsøket.

Sarpsborg fortsatte å presse Brann og rullet opp flere angrep i sluttminuttene. Tre minutter på overtid slår Joachim Soltvedt et innlegg mellom forsvar og målvakt, og på bakerste når Halvorsen såvidt ballen. Avslutningen blir derimot svak, og Ahamada har få problemer med å fange kula.

Dermed finner aldri vertene nøkkelen til å åpne opp Brann-forsvaret og kampen endte med Sarpsborgs femte tap i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!