UNØDVENDIG: Kaká har hatt et frustrerende år, men i kveld hadde han liten grunn til å la seg hisse opp etter to målgivende. Likevel ble han utvist i sluttminuttene.Foto: SCANPIX/AFP/ISSOUF SANOGO
UNØDVENDIG: Kaká har hatt et frustrerende år, men i kveld hadde han liten grunn til å la seg hisse opp etter to målgivende. Likevel ble han utvist i sluttminuttene.Foto: SCANPIX/AFP/ISSOUF SANOGOVis mer

- Må få gratulere Keita med å slippe gult kort

Syrlig Dunga etter utvisningen av Kaká.

||| (Dagbladet) Brasil - Elfenbenskysten 3-1.

Brasil er videre fra gruppespillet etter en sterk og entusiastisk seier over Elfenbenskysten i kveld, men folk kommer trolig til å snakke om noe helt annet etter kampen.

For brasilianerne har vunnet med litt mer sjarm enn de gjorde i kveld.

Kanskje hadde Luis Fabiano vært en enda større helt om han hadde svart ærlig da den vaklende dommer Stephane Lannoy spurte ham om han brukte armen før han satte inn sitt andre mål.

- Kanskje var det Guds hånd. Det var ikke med vilje, armen var bare der. Hva skulle jeg gjøre? sier spissen etter kampen, ifølge NTB.

Og selvfølgelig var det helt unødvendig av Kaká å hisse på seg ivorianerne i sluttminuttene, og pådra seg et gult kort nummer to med en lite gjennomtenkt skulder mot en tåpelig Keita som visste å utnytte situasjonen til det fulleste av det fulle.

ENDTE MÅLTØRKEN: Luis Fabianos første mål var flott, fra skrå vinkel og med stor kraft. Det andre var litt mer omstridt.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose Sanchez
ENDTE MÅLTØRKEN: Luis Fabianos første mål var flott, fra skrå vinkel og med stor kraft. Det andre var litt mer omstridt.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose Sanchez Vis mer

- Det var uten tvil en urettferdig utvisning av Kaká. Det var han som skulle hatt frispark, men så ble han straffet selv. Spilleren som gjorde forseelsen slapp selv unna kort. Det må jeg få gratulere ham med, sier Brasil-trener Dunga syrlig.

- Vi blir litt i tvil om hva vi skal gjøre for å unngå disse kortene.

For om Brasil lot seg provosere, var det sannsynligvis av Elfenbenskysten-spillernes tallrike stygge taklinger mot slutten.

En av knottevisningene gikk utover Elano, som ble båret av banen mot en usikker VM-framtid.

Hvit løgn til dommeren
Armen brukte Luis Fabiano definitivt, to ganger, da han økte til 2-0.

Først vant han hodeduellen med den ene armen, så trikset han ballen vakkert over to forvirrede ivorianere, så la han ballen til rette for skudd med den andre armen.

Målet var en stor prestasjon, men hadde aldri blitt noe av uten hands. Og Luis Fabiano ristet uskyldig på hodet da dommer Lannoy ba om litt hjelp (pussig nok i seg selv), og pekte på brystet sitt.

Spesiell situasjon, men selvfølgelig på ingen måte avgjørende i en kamp Brasil styrte hele veien.

Luis Fabiano startet kampen med seks kamper uten scoring i bakhodet, etter 25 minutter var måltørken over.

Brasil var litt heldige som vant ballen utenfor sekstenmeteren, Kaká slapp en perfekt stikker gjennom til spissen, og fra skrå vinkel nølte ikke Sevilla-angriperen et sekund med å smelle ballen knallhardt opp i nettaket.

Kaká med to målgivende
Så økte hands-målet til 2-0 fem minutter etter pause, før et vakkert Brasil-angrep ledet fram til det tredje.

Kaká lekte karusell med Kolo Touré nede ved dødlinja, så at Elfenbenskysten hadde glemt Elano inne foran mål, og sikret enda en målgivende med en helt riktig crosser på foten til Galatasaray-teknikeren.

Elano spaserte ballen i nettet.

Der og da var det vel få som trodde at Elfenbenskysten kunne reise seg, men håpet ble så vidt tent med drøyt ti minutter igjen, da Didier Drogba lurte en svak offsidefelle og ble den første afrikaner til å score på Brasil i et VM.

Kaká utvist
Mager trøst kanskje, for spissen som måtte starte den første kampen med skade. Nærmere kom heller ikke Elfenbenskysten.

HANDS NUMMER EN: Luis Fabiano vant hodeduellen med armen..Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
HANDS NUMMER EN: Luis Fabiano vant hodeduellen med armen..Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI Vis mer

I stedet endte kampen styggere enn nødvendig.

Etter 80 minutter med forbrødring og god stemning ble det plutselig ampert.

Elfenbenskysten begynte å takle styggere, folk dyttet stadig på hverandre, og den franske dommeren fikk heltidsjobb som konfliktsrådsleder.

Og da en av de ampreste, Kaká, satte en noe markert skulder i veien for Keita, som falt som en sekk på teatralsk vis, fikk han sitt andre gule og ble sendt i dusjen. Gult skulle vel Keita også hatt for sin prestasjon.

Det første gule til Kaká fikk han forøvrig for å dytte, ja nettopp, Keita.

Brasil avsluttet med ti mann, et litt trist punktum for en ellers flott forestilling fra brasilianerne.

HANDS NUMMER TO: Legger ballen til rette ved hjelp av armen..Foto: SCANPIX/AFP/ROBERTO SCHMIDT
HANDS NUMMER TO: Legger ballen til rette ved hjelp av armen..Foto: SCANPIX/AFP/ROBERTO SCHMIDT Vis mer

Brasil er videre, mens kveldens motstander trenger et godt resultat mot Nord-Korea for å komme seg lenger i mesterskapet.

- Vi slapp inn tre lette mål, men det første var vakkert nok. Det andre var hands og skulle ikke vært godkjent, sier Sven-Göran Eriksson, som også har meninger om utvisningen.

- Kaká fikk et andre gult fordi han dyttet Keita. Hvor hardt det var, vet jeg ikke, men han dyttet ham, sier Svennis.

ENDELIG FOT: Og dunker den via målvakt Barry og i mål. Heldigvis ble ikke dette målet avgjørende.Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO UGARTE
ENDELIG FOT: Og dunker den via målvakt Barry og i mål. Heldigvis ble ikke dette målet avgjørende.Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO UGARTE Vis mer