Må få napp på rivalen

Henning Solberg (31) skal kjøre fletta av erkerivalen Daniel Carlsson i neste helgs rallyrunde. Ellers ryker sjansen til å være med på rally-moroa neste år.

ENGERDAL (Dagbladet): For tida lader han opp til VM-runden i Wales med fisking i Fæmunden.

-  Jeg skal gå ut i et forrykende tempo. Slaget er ikke tapt ennå, sier Henning Solberg som sender advarselen til Daniel Carlsson. Svensken ble nemlig foretrukket til å kjøre for Peugeots fabrikkteam framfor Henning Solberg fra Spydeberg. Erkerivalen tegnet også kontrakt med bilgiganten for neste sesong. Men storebror Henning har fått sine sjanser til å vise at han er god nok til å være med i sirkuset. Neste helg får han en ny. Kanskje den siste.

Derfor vil Solberg vise panserkrefter.

Må prestere

Ved Galten gård har han, kartleser Cato Menkerud og manager Jim Carlsen funnet seg til rette.

Fiske og ro rundt ørene skal nemlig resultere i imponerende fartsresultater i Wales kommende helg. Storebror Solberg vet godt at han må prestere.

Rett og slett for å bevise at han er en raskere fører enn svensken.

-  Jeg vet at Daniel sitter i en bedre bil enn meg i helga. Men målet mitt er å banke han, sier Henning med en klar røst.

I går slengte han fiskesnøret ut i Fæmundselva. Men den store fangsten uteble for Solberg. Grunnen er enkel: Kartleser Cato Menkerud stjal hele showet.

Misunnelig

Med en to kilos sik på kroken sørget han for jubelrop fra elvekanten.

-  Dette er helt konge, stråler Henning Solberg entusiastisk. 100 meter lenger oppi elva står Jim Carlsen. Han tar fram mobilen og ringer fangstkongen umiddelbart. Det liker Henning Solberg meget dårlig.

-  Kom nå inn på land med den fisken. Jeg er så sulten. Du trenger ikke skryte på deg bare fordi DU har fått fisk, brøler Solberg til sin kartleser.

-  Du er bare misunnelig, svarer Menkerud med en lattermild tone. Selv kan Solberg bare vise til en liten brisling.

Konge av vannet

-  Når jeg forsvinner fra elva, blir det alltid fisk. Det er sårt. Det er jo jeg som er sjef i bilen, og at han nå skal ta fiskegleden fra meg liker jeg dårlig, sier Solberg. Så sender han lange blikk etter storfangsten til sin kartleser.

Etter fire timer med mark, dupp og brislingfangst er det nok for Henning Solberg. I båten på vei fra fiskestedet viser han hvem som er konge av vannet.

Med iskalde kraftige bølger fra båtripa skyller han bort den største skuffelsen.

-  Til helga skal jeg bevise at jeg kan. Da skal jeg trykke pedalen gjennom gulvet. Jeg gir meg aldri, sier en klokkeklar og våt Henning Solberg. Han satser på å gjenta suksessen fra Rally Finland hvor han smelte til med 10.plass.

SIK(KKER): Henning Solberg fikk ikke den store fangsten i Fæmundselva, men er sikker på å banke erkerivalen neste helg. Her nøyer han seg med å beskue siken til kartleseer Cato Menkerud.