Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må få norske nettspill-tilbud

Det haster med å få norske aktører inn på markedet for pengespill på internett for å hindre ytterligere lekkasje av slik spill-virksomhet til utlandet. Det mener ei ekspertgruppe som har utredet det norske markedet for pengespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppa tar derfor til orde for at det alt neste år bør gjennomføres en runde med tildeling av konsesjoner for pengespill gjennom elektroniske salgskanaler.

På det norske markedet for pengespill ble det i fjor omsatt brutto for nesten 21 milliarder kroner. Over fire milliarder kroner av inntektene fra pengespill gikk til idrett, kulturformål og humanitær virksomhet.

- Det er store pengesummer i spillmarkedet som går til ideelle formål i Norge, og det bør være et mål å opprettholde denne tilgangen på penger til idrett og kultur, sier lederen i ekspertutvalget, direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet.

Det er allerede utlyst tre prøvekonsesjoner for pengespill på internett. To av disse, Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, er drevet og eid av staten.

Ekspertgruppa mener at staten i framtida ikke bør være formål for pengespill, dvs. at staten skal drive pengespill for å få inntekter. Overskuddet fra de to statlige pengespill-organisasjonene bør vekk fra statsbudsjettet. Norsk Tippings overskudd bør fordeles mellom idrett og kultur mens forskning ikke lenger skal få penger på denne måten, mener gruppa.

(NTB)

Hele Norges coronakart