PLANENE KLARE: Landslagssjef Egil Olsen mener balltap på midtbanen var Norges største problem mot Montenegro. Det må lukes bort.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PLANENE KLARE: Landslagssjef Egil Olsen mener balltap på midtbanen var Norges største problem mot Montenegro. Det må lukes bort.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

- Må få vekk de dumme feilene

Drillo likte dårlig at Norge mistet ballen på egen halvdel.

||| (Dagbladet): Landslagssjef Egil Olsen har ikke fått tid til å se gjennom Montenegro-kampen på video ennå, men dagen derpå er han fortsatt rimelig fornøyd med det Norge presterte på Ullevaal i går kveld.

Norge skapte 12 sjanser, det er Drillo fornøyd med, litt mer bekymret er han for at Montenegro slapp til fem ganger.

- Strammer vi opp det midtbaneleddet litt, så vil det bli bra dette her. Det defensive preger også det vi får til offensivt, så å få vekk de dumme feilene vi gjør når vi mister ballen på egen halvdel litt unødvendig, det er viktig. Vi ga dem muligheten til å skape sjanser, mener han.

- Og tosifret antall sjanser er egentlig ganske bra. Det er akseptabelt mot en bra motstander, sier Drillo til Dagbladet.

Setter kvaliklaget nå
En av de som fikk mest skryt i går var Erik Huseklepp - til tross for at Brann-spissen heller ikke i går klarte å omsette godt spill til mål.

- Huseklepp er flink uten ball, og den litt rufsete bakre fireren til Montenegro klarte han å utnytte bra. Han går i riktige rom og starter riktig. Vi kunne faktistk brukt bakrommet enda mer, for de holdt nesten ikke linja bak der, mener Drillo.

Landslagssjefen varsler nå noen få endringer på laget før onsdagens kamp mot Ukraina.

- De to , begge har dratt hjem med småskader. Så det blir endringer av den grunn, og Riise-gutta er tilbake, sier han.

- Er det viktig å sette en ellever nå med bare to kamper igjen før kvaliken starter?

- Vi bruker alltid det tilnærmet beste laget vi kan, det er ikke så mye vi eksperimenterer med nye folk. Vi må bruke de få kampene vi har til å øve med de som vi tror skal spille når det gjelder, sier Egil Olsen.

- Men det kan skje mye i fotballen med skader og formsvikt, så det er umulig å si om vi vil ha de samme med. Men de fleste av de som spiller mot Ukraina vil nok være med i første kvalikkamp (borte mot Island), sier han til Dagbladet.

Mye dødballmål
Ola By Rise fikk mye av æren for gårsdagens seier på dagens pressemøte, litt fleipete fra Drillo sin side ettersom begge målene kom som resultat av dødballer, Rises ansvarsområde.

Norge har scoret fem av sine syv siste mål på dødball, men Drillo er ikke bekymret for fraværet av spillemål av den grunn.

- Det er litt tilfeldig at vi har så mange dødballmål. Hadde vi skapt mye mer på dødballer enn de andre kunne det vært noe å lure på, men de største sjansene våre i går skapte vi faktisk på andre måter enn på dødball. Det handler litt om tilfeldigheter, sier landslagssjefen, som ikke tror nivåforskjellen på Ukraina og Montenegro er så stor.

- Ukraina er et lite hakk bedre enn Montenegro, men det blir ikke nødvendigvis vanskeligere å vinne. De spiller litt mer det jeg kaller ballbesittende, sier Drillo.