- Må finne ut hva jeg vil med livet mitt

Cecilia Brækhus tar pause fra boksinga.

Cecilia Brækhus tar en tenkepause og har gitt trener og manager Helge Wærøy beskjed om at hun ikke er aktuell for kamper de nærmeste månedene.

- Jeg vil ikke si at jeg har lagt opp, for det er på ingen måte umulig at jeg kommer tilbake i bokseringen igjen, men jeg følte at jeg trengte en pause etter den siste kampen min i juni, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun gikk over i de profesjonelles rekker like før VM i India i fjor høst. Da hadde hun slitt lenge med en skulderskade. Det ble etter hvert klart at hun ikke kunne stille i amatør-VM. I stedet tok hun skrittet over i proffenes verden.

20. januar fikk hun sin debut i et VM-stevne i Bern.

Brækhus slo Ksenija Koprek i den første kampen. Etter det har hun gått tre kamper til med bare seirer som resultat. 23. juni var siste gangen hun gikk i ringen. Da ble det seier over Borislava Goranova, og etter den kampen begynte Wærøy for alvor å snakke om tittelkamp.

For tøft


- Jeg fikk beskjed tirsdag denne uken om at Cecilia Brækhus ville legge opp. Noen egentlig begrunnelse har jeg ikke fått, men det er vel motivasjonen som ikke er til stede lenger. Dessuten er kanskje presset og treningen blitt for tøft, sier Wærøy til NTB.

- Jeg går ikke rundt og sturer på grunn av dette, for det er mange boksere med minst like stort potensial som Cecilia Brækhus som har langt opp. Men da hun først skulle bestemme seg for å kutte ut, var det like greit at hun gjorde det nå, før vi virkelig begynte å jobbe med tittelkamper og slike ting, sier Wærøy.

Han forteller at arbeidet med en eventuell tittelkamp var i ferd med å skyte fart. Det er gjort visse undersøkelser med de store forbundene, men nå blir selvsagt det arbeidet lagt på is.


Søker råd


- Nå må jeg tenke skikkelig gjennom hva jeg vil med livet mitt. Jeg kommer til å søke råd hos familie, gode venner og folk som står meg nær. Jeg må finne ut hva som trengs dersom jeg skal fortsette med boksingen, sier Cecilia Brækhus.

- Boksingen på det planet jeg driver, tar på. Det krever mye tid og energi. For meg har det på mange måter vært en ny situasjon, sier hun.

TAR PAUSE: Cecilia Brækhus tar en pause fra proffboksinga etter bare fire kamper. Nå skal hun finne ut hva hun vil med livet sitt. Foto: Knockout.no/Scanpix
TAR PAUSE: Cecilia Brækhus tar en pause fra proffboksinga etter bare fire kamper. Nå skal hun finne ut hva hun vil med livet sitt. Foto: Knockout.no/Scanpix Vis mer

- Hvor lenge blir du i «tenkeboksen»?

- Om det blir en eller to måneder, eller kanskje enda lenger, er umulig å si. Boksing er en stor del av livet mitt og det jeg liker å holde på med. Det er ikke umulig at jeg kommer tilbake igjen, sier Cecilia Brækhus.

(NTB)