- Må finne ut hva jeg vil med livet mitt

Cecilia Brækhus tar pause fra boksinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus tar en tenkepause og har gitt trener og manager Helge Wærøy beskjed om at hun ikke er aktuell for kamper de nærmeste månedene.

- Jeg vil ikke si at jeg har lagt opp, for det er på ingen måte umulig at jeg kommer tilbake i bokseringen igjen, men jeg følte at jeg trengte en pause etter den siste kampen min i juni, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Hun gikk over i de profesjonelles rekker like før VM i India i fjor høst. Da hadde hun slitt lenge med en skulderskade. Det ble etter hvert klart at hun ikke kunne stille i amatør-VM. I stedet tok hun skrittet over i proffenes verden.

20. januar fikk hun sin debut i et VM-stevne i Bern.

Brækhus slo Ksenija Koprek i den første kampen. Etter det har hun gått tre kamper til med bare seirer som resultat. 23. juni var siste gangen hun gikk i ringen. Da ble det seier over Borislava Goranova, og etter den kampen begynte Wærøy for alvor å snakke om tittelkamp.

For tøft

- Jeg fikk beskjed tirsdag denne uken om at Cecilia Brækhus ville legge opp. Noen egentlig begrunnelse har jeg ikke fått, men det er vel motivasjonen som ikke er til stede lenger. Dessuten er kanskje presset og treningen blitt for tøft, sier Wærøy til NTB.

- Jeg går ikke rundt og sturer på grunn av dette, for det er mange boksere med minst like stort potensial som Cecilia Brækhus som har langt opp. Men da hun først skulle bestemme seg for å kutte ut, var det like greit at hun gjorde det nå, før vi virkelig begynte å jobbe med tittelkamper og slike ting, sier Wærøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer