- Må forholde meg til ansvarlige synsere

- Hele idrettsstyret på valg i juni neste år, sier idrettspresidenten til krav om at han må trekke seg etter OL-nei.

 TAPETS TIME:  Idrettspresidenten Børre Rognlien (i midten) kommenterer OL-nederlaget onsdag kveld sammen med fra venstre ordfører i Oslo Fabian Stang, byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke, Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og Eli Grimsby, direktør i Oslo 2022.
Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix
TAPETS TIME: Idrettspresidenten Børre Rognlien (i midten) kommenterer OL-nederlaget onsdag kveld sammen med fra venstre ordfører i Oslo Fabian Stang, byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke, Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og Eli Grimsby, direktør i Oslo 2022. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB ScanpixVis mer

Idrettspresident Børre Rognlien tar de kravene som er kommet om at han og de andre topplederne innen bør trekke seg, med knusende ro.

- Avgjørelsen om hvorvidt jeg skal trekke meg eller ikke, overlater jeg til dem som har valgt meg til å bestemme, og jeg kan i den forbindelse legge til at hele styret er på valg på idrettstinget i juni neste år.

- Jeg er forresten vant til at mange synser om mye innen idretten, men jeg må forholde meg til dem som mener noe og som er i ansvarlige verv, sier idrettspresidenten til NTB.

Etter at OL-drømmen ble knust onsdag kveld, har flere gått ut med krav om at de øverste idrettstoppene her i landet bør trekke seg.

- Jeg har gjort det lederne i norsk idrett, de som har valgt meg, har bedt meg om å gjøre. Derfor tar jeg eventuelle krav om å trekke meg med knusende ro, sier Rognlien.

På alvor Han sier at dersom idretten har et annet syn enn det som er kommet fram til nå, så vil idrettspresidenten ta det på det største alvor, men foreløpig er det ikke kommet noen krav om at han bør gå fra idrettens egne rekker.

- Bør OL-avgjørelsen fra politikerne få noen konsekvenser for norsk idrett?

- Det er idrettstinget som vi har hvert fjerde år, som må avgjøre om dette skal få konsekvenser. Jeg kan fortelle at etter at forslaget om Tromsø-OL i 2018 ble trukket, så ble det gjort en lovendring om at det var idrettstinget og ikke idrettsstyret som skulle avgjøre en eventuell OL-søknad.

-Derfor ble det innkalt til et ekstraordinært ting for å vedta en OL-søknad fra Oslo og Norge til lekene i 2022, sier Rognlien.

Han legger til at den OL-søknaden politikerne bendte tommelen ned for onsdag, var forankret i idrettens høyeste organ, og ønsket om å søke OL ble gjentatt på ledermøtene i både 2013 og 2014.

To milliarder i etterslep Nå er Børre Rognlien spent på hva som skjer. Han forteller at idretten sliter med et etterslep på anleggssiden på drøye to milliarder kroner.

- Etter å ha lest hva sentrale politikere har uttalt, og etter å ha fulgt med i avisenes leserbrevspalter, regner jeg med at det kommer mer penger til idrettsanlegg på bordet, for det er jo hele tiden blitt sagt at det må være bedre å bruke penger på breddeidrettsanlegg rundt om i landet i stedet for å arrangere OL, forteller Rognlien.

- Det vanlige er at vi bare får spillemidler til anlegg. Jeg er derfor spent på hvilke penger det her er snakk om.

Forstår delkritikk
Han sier til NTB at han forstår kritikken fra enkelte om at OL-saken burde vært forankret bedre nedover i organisasjonen.

- Idrettsstyret kan ikke jobbe direkte mot 12 000 lag. Den jobben må særforbund og idrettskretser ta, og så må vi forholde oss til dem, sier idrettspresident Børre Rognlien dagen etter at OL-ilden definitvt ble slokt i Oslo.

(NTB).