Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Må forklare fascisthilsen

Paolo Di Canio kan få streng straff.

(Dagbladet.no): Lazios Paolo Di Canio blir trolig straffet av det italienske fotballforbundet (FIGC), på grunn av det mange oppfattet som en fascisthilsen etter 3-1-seieren over byrival Roma 6. januar i år.

- Uten å ta stilling til noen politisk tolkning, er det klart at Di Canios oppførsel står i kontrast til prinsippene om lojalitet og korrekthet som en idrettsmann må følge, heter det i en uttalelse fra FIGC.

Disiplinærkomiteen i forbundet skal nå ta stilling til om, og eventuelt hvordan, Di Canio skal straffes.

Fascisme er et brennbart tema for Lazio. Italias tidligere diktator Benito Mussolini var for eksempel Lazio-fan, mens fraksjoner av lagets supportere tidligere har vært etterforsket for fascistiske ytringer og politisk motivert vold.

Di Canio selv benekter at hilsenen var ment som et politisk statement.

- Dette var bare en feiring. Jeg er profesjonell og min hilsen har ingen ting med politikk å gjøre, hevdet den tidligere West Ham-stjernen etter kampen.

  • Gabriele Marcotti, som har skrevet en biografi om Di Canio, forsøker å forklare oppførselen hans i en interessant kronikk i The Times.
BLIR TROLIG STRAFFET: Paolo Di Canio ble kritisert av politikere og fotballfolk i Italia etter denne noe tvilsomme hilsenen til sine supportere.