- Må gå an å hygge seg uten å havne i slagsmål

Hareide om La Manga-bråket.

MANCHESTER (Dagbladet.no): De to siste helgene har norske lag kommet hjem fra La Manga i Spania til overskrifter som ikke har handlet om fotball.

Først ble Bjørn Helge Riise slått ned da Lillestrøm-gutta feiret at treningsleiren var over.

Og denne helga var Lyns Dylan Maccallister i slagsmål der nede.

Tok det opp med gutta

Da Åge Hareide samlet landslagsgutta i Manchester i ettermiddag, tok han opp de siste ukenes La Manga-slagsmål med spillerne.

Ikke for å belære dem, men for å snakke om de to norske sakene fra Tippeligaens vintertilholdssted.

- Vi snakket om disse episodene før treningen. Men dette har ikke vært noe problem på landslaget, sier Hareide.

Han er likevel klar på det ansvaret spillerne har, som rollemodeller for barn og ungdom og i forhold til klubbene de representerer.

LIKER DET IKKE: Landslagssjef Åge Hareide synes ikke noe om at Tippeliga-spillere havner i bråk på treningsleir i Spania. Derfor snakket han med spillerne om dette før dagens trening i Carrington, anglegget til Manchester United utenfor sentrum av byen. Foto: STIAN HARALDSEN
LIKER DET IKKE: Landslagssjef Åge Hareide synes ikke noe om at Tippeliga-spillere havner i bråk på treningsleir i Spania. Derfor snakket han med spillerne om dette før dagens trening i Carrington, anglegget til Manchester United utenfor sentrum av byen. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Spillerne blir iakttatt

Landslagssjefen understreker at han ikke tror dette er noe problem for norsk fotball, men sier likevel:

- Men hvis det er det, må det lukes bort.

For, som han sier det:

- Det må gå an å hygge seg uten å havne i slagsmål. Det er viktig med sosialt samvær, for å skape trivsel. Men det må ikke være alkohol i bildet for at det skal være hyggelig, mener Hareide, som påpeker at Bjørn Helge Riise var uskyldig i bråket på La Manga.

Norske toppspillere er blant de største kjendisene i landet. Denne kjendisstatusen gjør at folk får med seg hva disse gutta gjør også på fritida.

- Spillerne vet at de bli iakttatt, og da kan de ikke havne i sånne episoder.

- Må gå an å hygge seg uten å havne i slagsmål