TROR PÅ SEIER: Jose Mourinho sa på gårsdagens pressekonferanse at cupen er Real Madrids tredjeprioritet, men tror likevel på avansement. Foto: AFP/DOMINIQUE FAGET
TROR PÅ SEIER: Jose Mourinho sa på gårsdagens pressekonferanse at cupen er Real Madrids tredjeprioritet, men tror likevel på avansement. Foto: AFP/DOMINIQUE FAGETVis mer

- Må gå i strupen på Barcelona

Norske eksperter om Mourinho-taktikk.

• Se kampen på Dagbladet.no: El Clasico-studio fra kl. 21.55

Tidligere Spania-proff Dan Eggen og norske fotballeksperter ikke i tvil.

Jose Mourinho og co. må presse høyt for å han en sjanse mot Barcelona.

Den tidligere landslagsstopperen tror kveldens El Clásico i Copa del Rey blir vanskelig for Mourinho og Co. Skal hovedstadslaget slå teknikerne fra Catalonia, er de nødt til å presse høyt.

- Real Madrid må gå i strupen på Barcelona, hvis ikke blir et vanskelig for dem. De er nødt for å ta vare på overtaket, sier Eggen til Dagbladet.

Han tror likevel José Mourinho kan overraske med en annen taktikk.

- Mourinho er slu - Mourinho er slu og kan finne på noe uventet. Men jeg tror nok Barcelona forventer et høyt press fra vertene og at de vinner til slutt, sier den tidligere Celta Vigo-stopperen.

Lars Tjærnås, ekspertkommentator i Canal+, gleder seg til kampen mellom det han betegner som verdens to beste lag.

- Jeg er litt spent på hvor høyt de prioriterer cupen i forhold til La Liga og Champions League, men etter at de trakk hverandre tar jeg det for gitt at de stiller toppet og hundre prosent skjerpet, sier Tjærnås til Dagbladet.

I det første oppgjøret i kvartfinalen møtes erkerivalene på Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu.

- Nøkkelen for Real Madrid ligger i å vinne hjemme. I Barcelona er det større sjanse for å bli spilt trill rundt enn for å ta poeng - for samtlige lag i verden, mener Tjærnås.

Statiske og slitne Om hjemmelaget orker å presse høyt og aggressivt i 90 minutter, er han usikker på.

- Spillemessig er jeg spent på hvor mye de våger å tenke eget spill framfor å ha fokus på å tette rom som Barcelona vil bruke.

SLU: Dan Eggen mener Jose Mourinho kan finne på noe uventet. Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX .
SLU: Dan Eggen mener Jose Mourinho kan finne på noe uventet. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer

Fotballeksperten påpeker imidlertid at Barcelona har virket noe statiske og slitne den siste tiden.

- Jeg er veldig spent på om rytmen i det offentlige spillet til Barcelona fungerer bedre enn det har gjort på en stund, spesielt borte. Selv om jeg har gjort feilen å undervurdere Barcelona ved et par tidligere anledninger, mener jeg det er 50/50 i favorittstempel.

- Hell med press Returoppgjøret går på Camp Nou 25. januar. La Liga-ekspert i Canal+, Petter Veland, tror Barcelona går videre.

- Over to oppgjør vil jeg tro Barcelona trekker det lengste strået. De er bedre på hjemmebane, enn Real Madrid er hjemme.

Fotballkommentator i TV 2, Frode Olsen, tror imidlertid på hjemmeseier i det første oppgjøret.

- Real Madrid er en knapp favoritt og kan fort vinne. Men det er avhengig av at de stiller med toppet mannskap, sier Olsen og legger til:

- Real Madrid har tidligere forsøkt både å ligge lavt og å gå ut offensivt. Jeg mener de har hatt mest hell med det siste. Ellers overlater de initiativet til Barcelona og da trenger ikke de mange målsjanser for å score.

• Begrenset antall billetter: Canal+-sendingen starter kl. 21.55

TROR PÅ BARCA: Canal+-ekspert Petter Veland mener Barca har en fordel i at returen går på Camp Nou. Foto: Canal+
TROR PÅ BARCA: Canal+-ekspert Petter Veland mener Barca har en fordel i at returen går på Camp Nou. Foto: Canal+ Vis mer