Morten Thoresen:

Må gå tannløs

For Morten Thoresen går brytingen foran alt. Til og med foran fortanna.

SMIL: I den nye NRK-serien «Hodet i klemme» får vi blant annet møte Morten Thoresen, som har gått tannløs i to år. Video: NRK / Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Publisert

- De er ikke så mange som kan navnet mitt. Jeg er nok mest kjent som han tannløse. Det er vel ikke det verste imaget man kan ha? Tenker jeg, da, sier Morten Thoresen til Dagbladet.

Etter at Thoresen mistet fortanna i en brytekamp for to år siden, har fortanna forblitt borte. Det er rett og slett av åpenbare grunner, skal vi tro bryteren selv.

- Nå har du gått uten fortann i to år, hvorfor har det tatt så lang tid?

- Det er helt sjukt å si. Men det er rett og slett fordi jeg har valgt å prioritere brytinga foran alt annet. Jeg har ikke tid til å være to uker ute av matta. Jeg må kirurgisk inn og operere hver gang jeg skal gjøre noen steg med tanna, og det har jeg ikke tid til hvis jeg skal bli verdens beste bryter eller olympisk mester.

- Det handler om å prioritere, sier Thoresen videre.

VANT EM-GULL TANNLØS: Morten Thoresen etter EM-gullet i Roma i 2020. Da hadde han allerede gått tannløs i ett år. Foto: Heiko Junge / NTB
VANT EM-GULL TANNLØS: Morten Thoresen etter EM-gullet i Roma i 2020. Da hadde han allerede gått tannløs i ett år. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Får ny tann etter VM

Tannhelse har rett og slett blitt nedprioritert for bryteren med EM-gull før VM på Jordal Amfi om knappe tre uker.

Men om seks uker kan imaget som «han tannløse» være borte for godt.

- Det hadde jeg i hvert fall satt pris på, sier Thoresen.

For å gå tannløs over flere år har ikke gått upåaktet hen. Stig-André Berge og resten av bryterlandslaget har fremmet forslaget om at han må få seg ei tann, som kan tas inn og ut.

Forslaget faller ikke i like god jord hos Thoresen selv, som håper han har kommet såpass langt i karrieren at folk kan navnet hans av andre grunner.

LEGGER OPP: Etter en lang og imponerende karriere skal Stig-Andre Berge nå legge opp, og det er noe som skremmer ham. Reporter: Ragna Kristine Sandholt. Video: Melina Pambou / Rødt Kort Vis mer

- Tanna mi sto bøyd ut

Det var under en treningskamp i forkant av VM i Finland i 2019 det gikk riktig så galt. Thoresen hadde slitt ut konkurrenten allerede etter seks minutter, og idet finnen skulle prøve å slå et grep, traff han feil, forklarer bryteren.

- Han skulle prøve å slå under armen min, og jeg tror ikke han visste helt hvor han var, så han slo knyttneven rett opp i trynet mitt, så tanna mi sto bøyd innover.

Deretter var det bare å dra rett til tannlegen for å lime den fast til den andre tanna. Da de kom tilbake til Norge, var det ingenting å redde.

Tanna var knekt helt opp i kjeven.

- Jeg tror det er det vondeste jeg har gjort på brytematta noensinne, sier Thoresen før han fortsetter muntert:

- Det som var litt morsomt var da vi dro på VM neste år og tanna var trukket. Da mobbet alltid Stig meg for at jeg ikke klarte å si S. Jeg hadde ikke noe trykk å sette med. Så vi har det gøy på tur, i hvert fall, avslutter han.

Før ny tann har Thoresen og resten av bryterlandslaget bare ett mål for øyet: bryte for et fullsatt Jordal Amfi.

Et VM, som med deltakere fra 80 nasjoner blir det nest største mesterskapet i Norge siden OL på Lillehammer i 1994.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer